Vizyonsuzluk Kaderimiz Olmuş

Elazığ, kamuoyunu ikiye bölen festivalleri yapmakta bile tökezlerken komşu ilin vizyon ve ufku aldı başını gidiyor.

Vizyonsuzluk Kaderimiz Olmuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, kamuoyunu ikiye bölen festivalleri yapmakta bile tökezlerken komşu ilin vizyon ve ufku aldı başını gidiyor.

FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO 2028'e Malatya ev sahipliği yapacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, EXPO 2028'in Malatya'da yapılacağını duyurdu. 

Daha önce Antalya ve Hatay illerinin ev sahipliği yaptığı dev organizasyona 2028 yılında komşu şehrimiz Malatya ev sahipliği yapacak olması bu şehrin başarısı ve öngörüsü olarak kayıtlara geçerken Elazığ’ın böyle bir hedefinin, hedefi geçtik niyetinin olup olmadığını dahi bilmiyoruz.

Gerçek yöneticilik ve idarecilik o dur ki bir il, bir kurum ve kuruluş sizinle bulunduğu yerden daha ötelere yükselmeli. Bunun için önce vizyonunuz, sonra ufkunuz sonra da dirayetiniz olmalı. 

Bu özelliklerin olmadığı yöneticiler şehrin sırtında yüktür. İlgisiz  yöneticilerle bir şehrin gelişmesi, kalkınması ve kendine vizyon ve hedef biçmesi mümkün değildir.

Ve ne yazık ki Elazığ’ın kaderine de vizyonsuzluk, ufuksuzluk ve sıradanlık düştü. İlimizdeki turizm potansiyelini dahi değerlendiremeyip kanyonların yollarını yapamayan  bir yönetimden şehre ne fayda gelir ki?

Merak ediyoruz, ilimiz üst düzey yöneticileri,  “Bu şehir benimle ne kazandı?” sorusunu hiç kendilerine soruyorlar mı? Tablodan ve şehrin halinden sormadıkları çok belli.