Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Toraman, Koltuğunu Devretti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Toraman, Koltuğunu Devretti

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Elazığ Valilik Makamı'nda düzenlenen törende koltuğunu geçici olarak yeni sahibine teslim etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100'üncü yıl dönümü, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adıyla çocuklara armağan ettiği bugün, sadece ülkemizde değil bütün dünyada kutlanıyor. 

Elazığ Valisi Ömer Toraman,  23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Elazığ Valilik Makamı'nda düzenlenen Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit'in de katıldığı törende koltuğunu, Şehit Fevzi Gürsu Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Yuşa Ayberk'e teslim etti.

Çocuk Vali, yaptığı konuşmada:

“Öncelikle Gakkoşlar Diyarı Elazığ’ımızın Valilik Makamını bir günlüğüne de olsa bana layık gören Sayın Valim Ömer Toroman’a teşekkür ediyorum.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Başta Elazığ’ımızdaki çocuklar olmak üzere bütün Türkiye ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Bize bu dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramını armağan ettiği için öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve hürmetle anıyorum.

Bu koltukta oturmaktan büyük onur ve heyecan duyuyorum. Ben bu koltuğa Yuşa Ayberk olarak değil, başta okulum olmak üzere Elazığ’ımızdaki çocukları temsilen oturuyorum. Bu sebeple Elazığ için bazı planlarım var ve size bunlardan bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi asrın felaketi olarak adlandırılan büyük depremler yaşadık ve büyük kayıplarımız oldu. İlimize gelen depremzede misafirlerimizin barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, yaralarını sarmak için valilik olarak elimizden gelenin fazlasını yapacağız.

Yaptığım araştırma sonucunda Türkiye, kitap okuma sıralamasında dünyada 86. sırada bulunuyor ve bu durum beni çok üzüyor. Gençlerimizi ve çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek ve bu alışkanlığı kazandırmak için Valilik olarak ilimizdeki mahallelere kütüphaneler kuracağım. Valilik makamının ve devletimizin desteğiyle bir kitap toplama kampanyası başlatacağım ve bu olayın yakın takipçisi olacağım.

TBMM’nin açılışının 100. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayamını yürekten kutluyorum.” dedi

Yeni Videolar