Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Gülbasan'dan önemli açıklamalar
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Gülbasan'dan önemli açıklamalar

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Hakimiyet TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gülbasan, Elazığ'a ihanet edenleri, bu şehri babasının çiftliği gibi yönetenleri ve çalışmayanları Ankara'da şikâyet edeceklerini ve bir daha bu şehirde seçilmemeleri için mücadele edeceklerini söyledi.

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Elazığ ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hakimiyet TV mikrofonlarına konuşan Başkan Gülbasan, Elazığ’da hükümetin çok önemli işler yaptığını, ciddi bir kaynak aktarımında bulunduğunu ancak şehri yönetenlerin sorunları görmezden gelmesiyle bu hizmetlerin karşılık bulmadığını söyledi.

Özellikle yaklaşan kış sezonu nedeniyle site yönetimlerinin neden olduğu sorunların gün yüzüne çıkacağını, birçok TOKİ’de doğalgaz kesintileri yaşanacağını vurgulayan Gülbasan bu konuda cezai yaptırım istedi.

Yaklaşan seçimlerle ilgili de açıklamada bulunan Başkan Gülbasan, Elazığ’da ihanet içerisinde olan ve çalışmayan tüm yöneticileri Ankara’ya şikâyet ettiklerini kaydetti.

Muhalefete de seslenen Murat Gülbasan, hiçbir muhalefet partisiyle işlerinin olmadığını ve bu taraftan gelen davetlere icabet etmeyeceklerini söyledi.

Gülbasan: 'Çalışmayanları Şikâyet Edeceğiz'

“20 YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI”

Uzun bir süredir Hicret Mahallesi’nde muhtarlık yaptığını hatırlatan Murat Gülbasan, bu süreçte yapılan hizmetlerin önemli olduğunu vurgulayarak: “Yaklaşık olarak 20 yıla yakındır muhtarlık yapmaktayım. Bu 20 yıl içerisinde mahallemizde çok büyük emekler verdik ve bu sayede mahallemizde güzel hizmetler yapıldı. Tabi hepsi bitmedi ama yapılan birçok hizmet var. Aynı şekilde 12 yıla yakındır Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği’nin başkanlığın yapmaktayım. Bu süreç içerisinde de üye muhtarlarımızın mahallelerinde de çok emeğimiz oldu. Muhtarlar olarak eskiyi ve yeniyi çok iyi biliyoruz. Yapılan hizmetleri asla inkar etmememiz lazım. Nereden nereye geldik bunu iyi tahlil etmemiz lazım. Ben ilk muhtar olduğum zaman mahallemizdeki üniversite öğrencisi sayısı ya bir ya da ikiydi. Ama şu an her evde üniversite okuyan bir kişi ve her evde atanan bir memur var. Gerçekten bu 15-20 yıl içerisinde çok büyük gelişmeler oldu” şeklinde konuştu.

DEVLET, DEPREM VE PANDEMİDE  “DEVLET”LİĞİNİ GÖSTERDİ

Son zamanlarda tüm dünyayı etkileyen pandemi bizim insanlarımızı da etkiledi. Elazığ pandemiyle birlikte depremi de yaşadı. Bunların sonucunda çok büyük bir mağduriyet oluştu. Tabi devletimiz her konuda yaralarımızın sarılması için bizlere destek oldu. 25 bin konut yapıldı. Bunlar çok güzel hizmetler. Akla gelmeyecek kadar hızlı bir şekilde bu evler yapıldı ve teslim edildi. Bu konutların konumları ve yapılma şekilleriyle ilgili problemler oldu ama gerçekten de 25 bin konutun yapılması çok büyük bir hizmettir. Devletimiz ve hükümetimiz sağ olsun güzel hizmetler ve işler çıkardı.

TOKİ, ŞEHRİ İKİYE BÖLDÜ

TOKİ’ler insanları bölümlere ayırdılar. Şehrin bir kısmı bir tarafa diğer kısmı bir tarafa gitti. Şimdi buralarda bazı sıkıntılar oluyor ve bu sıkıntılar giderilmediği sürece yapmış olduğunuz evlerin bir anlamı kalmıyor. Sosyal alan, cami, oku, alışveriş yapılacak market, fırın gibi alanların eksikliği nedeniyle insanlarımız haklı bir şekilde tepkilerini dile getiriyorlar. Bu tarz ufak tefek şeyler yüzünden maalesef devletimizin buraya göndermiş olduğu 26 Milyarı bulan kaynak sanki hiçbir hizmet yapılmamış hissi uyandırıyor. Gerçekten de 25 bin konut yapılması zor bir hizmet ama yapılmış. Bu ihtiyaçlar büfeyle giderilecek ihtiyaçlar değil. Vatandaşlarımızın tepkisi söz konusu.

MUHALEFET TEPKİLERİ İYİ KULLANIYOR

Muhalefet bu tepkileri çok iyi kullanıyor ve burada hükümet zarar görüyor. Bu nedenlerden dolayı başta muhtarlar olmak üzere şehrin yöneticilerine büyük görevler düşüyor. Bizler muhtarlar olarak sorunları sürekli dile getiriyoruz. Gerektiğinde sayın valimize, belediye başkanımıza bu konuları arz ediyoruz. 

BÜYÜK HİZMETLER UFAK TEFEK EKSİKLİKLER SEBEBİYLE GÖRÜLMÜYOR

Önümüzde seçim var. Buna çok dikkat edilmesini istiyorum. Pire için yorgan yakılacak bir dönemdeyiz. Yapılan çok büyük hizmetler var ama maalesef bu hizmetler ufak tefek eksikliklerden dolayı görülmüyor. 

İL YÖNETİCİLERİ VE SİYASETÇİLERİMİZDEN RİCAMDIR

Bu ili yönetenlere rica ediyorum, devletimize yazık günah. Türkiye nereden nereye geldi bunu düşünmek lazım. Şu anda tüm dünyayı etkileyen bir ekonomik kriz söz konusu ama bu böyle gitmeyecek. İnşallah seçimlerden sonra her şey yerine oturacak. Bu nedenlerden dolayı biz dernek olarak hükümeti asla eleştirmeme kararı aldık. Bizim gözümüzle görmüş olduğumuz hizmetler var. Bunları inkâr edemeyiz. 

ÇALIŞMAYANLARI ERDOĞAN’A ŞİKAYET EDECEĞİZ

Yine dernek olarak aldığımız bir karar var ki o da Elazığ’da çalışmayanları yani hükümetin buraya bu kadar para gönderip hizmet etmesine rağmen halkın şikâyet etmesine neden olanlara da taviz vermeyeceğiz. 

Dernek olarak 90’a yakın üyemiz var. Tüm üyelerimizle birlikte şehrimize zarar veren insanları Ankara’da yeri geldiği zaman partinin üst düzeyindeki insanlara bunları bir daha buralarda aday göstermemeleri veya bunlara bir daha görev vermemeleri için bir mücadele ortaya koyacağız.

Gülbasan: 'Çalışmayanları Şikâyet Edeceğiz'

MUHALEFET DEĞİL, ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ

Bizim derneğin  muhalefetle bir işimiz olmadığını belirtmek istiyorum. Derdimizi muhalefete anlatmayacağız. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bizim muhalefet partileriyle uzaktan yakından bir ilgimiz yok. 

CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLİYORUZ AMA ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANMALI

 Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği olarak nasıl ilk gün belirttiysek bugün de Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğimizi açıkça söylüyoruz. Yalnız buranın içerisindeki çürük elmaları bir an evvel sepetlemek için ara ara arkadaşlarımızı gönderiyoruz ve partinin üst düzey insanlarına bunları şikâyet ettiriyoruz. 

ÇALIŞANI DA ÇALIŞMAYANI DA HALK GÖRÜYOR

Elazığ’da hizmet eden de var. Tamamı bu şehre ihanet ediyor dersek yanlış olur. Gerçekten gecesini gündüzüne katan yöneticilerimiz ve milletvekillerimiz var. Bunların hakkını inkâr etmeyeceğiz. Kimlerin çalıştığını, kimlerin bu şehre gerçekten zarar verdiğini en yakından bizler biliyoruz. Bizleri zaman zaman Ankara’dan da arıyorlar ve bilgi alıyorlar ve biz de kimlerin ihanet ettiğini, kimlerin çalışmadığını tek tek söylüyoruz.

MİLLETVEKİLLERİ LİYAKATA BAKMADAN KENDİ ADAMINI MÜDÜR YAPIYOR

Önümüzdeki milletvekili seçimleri çok büyük önem taşıyor. Buraya getireceğiniz milletvekili yarın kendi adamını getirip müdür yapıyor. Liyakat yok hiçbir şey yok. O mührü vererek iş de yapmıyor. Sonra biz akşama kadar peşine düşüyoruz. Vekili nerden bulalım onu nerden bulalım ki işimizi yaptıralım. Bu nedenlerden dolayı bu şehre seçilecek milletvekilleri gerçekten aradığımızda ulaşabileceğimiz insanlar oluyor. 

BU GÜNE KADAR GÖRÜŞMEDİĞİMİZ MİLLETVEKİLİMİZ VAR

5 yıldır görev yapan vekillerimiz var ama telefonla dahi bu zamana kadar hiç görüşmediğimiz milletvekilleri var. Çünkü arıyoruz cevap vermiyorlar, bizler de bir daha aramıyoruz. Şu anda numaralarını dahi silmişiz. 2 tane vekilimiz var sürekli görüştüğümüz. Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar ama bu tek kişiyle olacak iş değil.

SİYASİ REKABET ŞEHRE OLUMSUZ YANSIYOR

Bu şehirde deprem olmuş, herkesin birbirine destek olması lazımken şu anda birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar, kim kimi çukura düşüreyim onun derdinde. Herkes birilerinin ayağına çalışıyor. Bu durumun sonucunda da vatandaş mağdur oluyor. Bizim sorunlarımız ufak tefek sorunlardır ve her mahallede de aynı sorunlar vardır. TOKİ’deki adam arıyor yönetimde sıkıntı var diyor.

SİTE YÖNETİMLERİNDE SIKINTILAR VAR

Özellikle site yönetimlerinde ciddi sıkıntı var. Bu kış göreceğiz ki çoğunun doğalgazları kapalı. Bunlara bir tedbir alınması lazım ve gerektiğinde de cezai işlem uygulanması lazım. Vatandaşın parasını almışlar götürüp doğalgazı yatırmamışlar. Bu memlekette kim ne yaptıysa yanına kâr kalıyor. Bunların temizlenmesi lazım. Bir iki kişi bu konuda ceza almayana kadar böyle devam edecek. Yarın diğer TOKİ’lerde de aynı sorunlar ortaya çıkacak. 400-500 bin liradan söz ediliyor. Vatandaş doğalgaz parasını ödemiş ama gazı kapalı. Bu yönetimlerin derhal hesap vermesi lazım.

MUHTARLAR OLARAK SORUNLARI ANKARA’YA TAŞIYACAĞIZ

Muhtarlarımız ile birlikte yakın bir zamanda Ankara’ya gideceğiz ve çalışmayan kim varsa onları şikayet edeceğiz. Bunların bu şehre ne zarar verdiğini, neleri yanlış yaptığını söyleyeceğiz. İsterlerse çağırsınlar onlarla yüzleşelim orada. 

ŞİKÂYET EDECEĞİMİZ İSİMLER BELLİ

Bizim kimleri şikayet edeceğimiz de açıkça bellidir. Kimsenin arkasından gammazlama  gibi bir düşüncemiz yok. Erkekçe buradan ifade ediyorum. Şikayet edeceğim adamlar belli. Bu memlekete hizmet etmeyen, burayı babasının çiftliği zanneden, Recep Tayyip Erdoğan’ın hayrına gidip bir yerlere makam sahibi olan insanları tek tek anlatacağız. 

MUHALEFETİN DAVETLERİNE İCABET ETMEYECEĞİZ

Son olarak biz Elazığ Muhtarlar Derneği olarak hiçbir muhalefet partisinin davetine icabet etmeyeceğiz. Onları da davet etmeyeceğiz. Kendilerinden rica ediyorum Elazığ Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etmesinler. Evet, biz zaman zaman eleştiri yapıyoruz ama Ak Parti  hem şehrimize hem ülkemize ciddi hizmetlerde bulunmuştur. İçerisinde çalışmayanlar var biz bunları temizlemenin peşindeyiz. Allah’ın izniyle bu makamları babasının çiftliği gibi kullananları temizlemek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Milletvekilliği seçiminde bunları göreceksiniz. Yerel seçimlerde de aynı şekilde bir uygulama yapacağız. Hizmet etmeyen arkadaşlar bir daha bu makamları göremeyecek. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanının hayrına bu makamlara geliyorlardı artık bu konuda bitti. Hak etmeyen artık buralara gelmesin ve hak etmeyene de vatandaş artık oy vermeyecek.

Yeni Videolar