Velileri Okul Alışverişi Telaşı Sardı!

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı geçtiğimiz pazartesi günü başladı ve öğrenci velilerini tatlı bir telaş sardı

Velileri  Okul Alışverişi Telaşı Sardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı geçtiğimiz pazartesi günü başladı ve öğrenci velilerini tatlı bir telaş sardı. Öğrencilerinin bir an önce  okul alışverişlerini tamamlamak isteyen veliler soluğu mağazalarda aldı. Öğretmenlerin verdiği listeler okul alışverişine yön verirken veliler bütçelerine uygun ürünleri tercih etmeye özen gösterdi. Bu yıl öğrenci kıyafetleri 80 ile 140  TL arasında fiyatları değişirken kırtasiye malzemeleri ise öğretmenlerin isteklerine göre 150 lirayı bulabiliyor.

Öte yandan Elazığ’daki kırtasiye firmaları merdiven altı ve taklit ürünler konusunda vatandaşları uyararak velilerin güvenmediği yerlerden alışveriş yapmamalarını istedi. Kırtasiye ürünlerinin her yerde satılmasının sektörleri açısından rahatsız edici olduğunu aktaran sektör temsilcilerinden Mustafa BATI “Bu işe yıllarını vermiş insanlarda kırtasiye malzemesi satıyor, çamaşır leğeni satanda ! Bu tarz kişi veya yerler sektörümüzü olumsuz etkiliyor. İnsanlar hem çocuklarını sağlığını hem de  daha kaliteli ürünler alarak parasını düşünmeli, merdiven altı diye tabir ettiğimiz ürünlerden uzak durmalı” diye ifade etti.

 TSE Velileri Uyardı !

TSE Başkanı Sebahittin KORKMAZ, TSE resmi web sitesinden bir açıklama yayınlayarak  2015-2016 eğitim-öğretim yılı için, velilere okul alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken konularda hatırlatma ve uyarılar bulunarak velilerin satın alacakları ürünlerde TSE ve CE markası olmasına dikkat etmelerini istedi.

Güvenlik standartlarına uygun olarak üretilmeyen ürünler, kullanıcılar için en basiti hijyen kaynaklı olmak üzere, sağlığın bozulmasına neden olabilecek riskler taşıdığını belirten Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahattin KORKMAZ ”Araç gereçlerdeki boyalar, silgi ve kalemlerdeki kimyasdigerar, koku veren kimyasal maddelerden kaynaklanan sinir sistemi rahatsızlıkları, organik kimyasdigerardan kaynaklanan bağışıklık sistemi bozulması ve zararlı kimyasdigerarın neden olabileceği kanser başta olmak üzere pek çok hastalık bu riskler arasında sayılabilir” dedi.

Bir ürünün üzerinde TSE Markası bulunması,  bu ürünün üretim yerinde tetkikler yapıldığını, ürünün TSE laboratuvarlarında test ve muayenelerden geçtiğini gösterdiğini söyleyen KORKMAZ ”Tüm tetkikler sonunda standarda uygunluğu tespit edilen ürünler TSE Markası kullanmaya hak kazanmaktadır. Dolayısıyla TSE Markası, hem ürünlerin ilgili standarda uygunluğunun, hem de sağlıklı, güvenli ve kaliteli olduğunun tescili anlamına gelmektedir” diye konuştu.

 

Tüketicilerin okul alışverişlerinde araması gereken bir başka marka ise CE İşareti olduğunun altını çizen  TSE Başkanı KORKMAZ ”CE İşareti; üzerine iliştirildiği ürünün insan, hayvan ve çevre açısından sağlıklı ve güvenli olduğunu gösteren ve Avrupa Birliği ülkelerinde her türlü malda bulunması zorunlu olan bir işarettir. Ancak CE işareti ürünün nicelik ve nitelik açısından kalite kriterlerine uygunluğunu göstermez. Avrupa Birliği ülkelerinde firmalar ürünlerinin güvenli ve kaliteli olduğunu CE işaretinin yanı sıra aldıkları farklı belgelerle tescillemektedirler. Dolayısıyla CE işareti ürün belgelendirmesine bir alternatif olarak görülmemeli, alışverişlerde CE işaretiyle birlikte, ürünlerin standartlarda öngörülen güvenlik şartlarına,  performans ve kalite kriterlerine uygunluğunu da belgeleyen TSE Markası aranmalıdır” diye kaydetti.