Vekil Değil Bakan İçin…

CHP'nin ekonomi masasının Elazığ'da kurulması önemli. Her ne kadar proje çok sayıda ili kapsıyor olsa da bunlardan birinin de Elazığ olması, öncelikle CHP Milletvekili Gürsel Erol'un gayretiyle ve CHP genel merkezindeki ağırlığı ile hayata geçen projeler.

Vekil Değil Bakan İçin…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclisin tatile girmesi ile parti gurubunu her hafta başka bir şehirde, özellikle Ak Parti’nin kaleleri olan illerde yapması ve bu kapsamda parti grubunun 20 Eylül’de Elazığ’da toplanacak olması da hem tatili iyi değerlendirme hem de illere önem ve değer vermesi açısından başarılı bir düşünce ve proje olarak değerlendirilebilir.

CHP’nin bu genel politikalarıyla birlikte Elazığ’a özel ilgisinin sebebi şüphesiz 41 yıl sonra kazandığı milletvekilini bu kez salt kendi oyuyla da kazanmak ve başarıyı tescillemek.

Millet ittifakının oylarıyla seçilen Gürsel Erol’un bu kez sadece kendi partisinin ve şahsına yönelik sempati halkasının sonucu olarak seçilmesi gerekiyor. 

Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak yayınında verdiği Aydın Güven Gürkan örneğinde olduğu gibi belli ki kendisinin de bir tereddüdü bu konuda.

“Herkes Aydın Hoca partinin Genel Başkanı, nasıl olsa seçilir diyerek farklı partilere oy verdiler ama Aydın hoca az bir farkla seçilemedi” gerçeğini ekranlardan bir kez daha halka hatırlatan Erol, aynı kaderi yaşama endişesinden kaynaklı herkesi CHP’ye oy vermeye çağırıyor.

Bunu yaparken de sadece bir milletvekili için değil, Elazığ’dan bir ismin kabinede bakan olması için oy isteyerek hem kendisi hem de şehri için hedef büyütüyor.

Bana verilecek oylarla sadece bir milletvekili çıkarılmış olmayacak, sizler bir bakana oy vermiş olacaksınız  diyerek bu mesajı veriyor.

Erol’un  bu söylemler ile  seçime  girecek olmasının belli ki altyapısı da var. Zira partinin ikinci ismi,  Genel Başkan Yardımcılığı yanında parti sözcülüğü görevinde bulunan Faik Öztrak da bunu teklif ve teyit eder niteliğindeki açıklamalarıyla konunun neredeyse kesinleştiğine dair ipuçları verdi.

Bu gelişme sonrası CHP’nin seçim propagandasının ana omurgası, şehrin yıllardan beri özlemini duyduğu ve Ak Partinin 20 yıllık iktidarı döneminde gerçekleşmeyen Elazığ’dan bir bakan olması ekseninde gelişecek.

Diğer partilerin CHP’nin bu söylemini geride bırakacak daha üst bir söylem ve politika geliştirmesi gerekiyor. Ve Elazığ, bir bakanlığı istiyor artık.