Vefa Mı Dediniz?

Vefa üzerine ne sözler söylenmez ne örnekler verilmez ki… Vefa neden gösterilir? Bir insana, bir kuruma, kuruluşa, dernek, siyasi parti ve bir misyona hizmet eden kişiye. Kimin göstermesi lazımdır vefayı.. Sonradan gelenler ve bir davayı sonradan omuzlayanlar…

Vefa Mı Dediniz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle; karakterinde millet, bayrak ve halka hizmet sevgisi ve hedefi barındıran davalarda vefa çok önemlidir ve her daim olmalıdır.

Aynı yolu, aynı şarkılar söyleyerek yürüyen insanların vefası çok güzeldir ve çok anlamlıdır. Ancak bunun tersi olan vefasızlık da bir o kadar çok acıdır ve inciticidir. Buna muhatap olan insanların da kırgınlığı kalp burukluğudur. 

İlimizde geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Gençlik Kolları kongresinde ne yazık ki böylesi vefasızlıklar gösterildi. Bunda belki bir kasıt yok ama program sorumluları ve organizatörleri bu konuda hassas olmalı. Hatta camiayı tanıyan ve bilen bir ismi bu konuda görevlendirmeli ki kimler salonda var, kimler anons edilmeli gibi küçük görülse de  çok önemli bir ayrıntı atlatılmasın.

Düşünün Ak Parti Gençlik Kolları kongresi yapılıyor ve bu şehre 10 yıl belediye başkanlığı yapmış, camianın sevgisini ve muhabbetini kazanmış Süleyman Selmanoğlu’nun ismi yarım saat sonra “Bu arada aramızda eski belediye başkanımız Süleyman Selemoğlu da var” ciddiyetsizliği ile anons ediliyor. 

Şimdi bu olayda Başkan Selmanoğlu’nun dakikalar sonra hatırlatılmasına mı yanasın, soy isminin yanlış söylenmesine mi yanasın, vefasızlığın böylesi aleni yapıldığına mı?

Gözlemlediğimiz ve işin doğrusu gazeteci sıfatımıza rağmen bizleri de etkileyen ikinci bir husus da şu:  Kongresi yapılan Gençlik Kolları’nın geçmişte başkanlığını yapan Ali Dursun Er, resmi görevine rağmen bir vefa ve sadakat örneği göstererek kongreye gelmesine karşın ismi anons edilmezken, Malatya eski gençlik kolları başkanı anons edilebiliyor. 

Hani kasıt yoksa büyük hata diyeceğiz ama bu hatanın atar tutar tarafı yok. 
Kongrelerle ilgili daha çok şeyler söylenebilir ama umarız bu geçiş dönemini erken atlatır ve kurumsal kimlik ile vefa ikilisini birleştirip kırmadan dökmeden çalışmaya başlanır.