Ve Şimşek Geliyor

Mehmet Şimşek ile ilgili bir  28 Mayıs seçimleri öncesi bir de dün olmak üzere iki yazı yazmıştık. İki yazının da ana fikri Şimşek'in ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı yönündeydi.

Ve Şimşek Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet olarak başkent kulislerini ne kadar iyi takip ettiğimiz, gelinen nokta ile bir kez daha tescillendi.

Ekonomini yönetimini devretmeyi düşündüğü eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deneyimli isimden olumlu yanıt aldığı öğrenildi.

Kulislerden edinilen bilgiye göre Şimşek, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacak.

Şimşek için 3 farklı görev iddiasında bulunulurken, bunların Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğu öne sürüldü.

Bu kulis bilgileri bile borsayı olumlu etkilemeye yetti. Seçim sonrası yönünü yukarı çeviren Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, ekonomiden sorumlu eski bakan Mehmet Şimşek'in yeniden ekonomi yönetimine getirileceği iddiaları sonrası yükselişe geçti. Mehmet Şimşek ismi ile ekonomide yapısal reformlar ve yeni bir yol haritası belirleneceği beklentisi yatırımcılarda güven oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü açıklayacağı kabinede yer alan her bir bakan Mehmet Şimşek gibi konusunda deneyimli ve başarısını tescillemiş isimler olursa başta ekonomi olmak üzere birçok alanda ciddi düzelmeler olacak ve yeni Türkiye yüzyılı projeleri bir bir hayata geçirilecek.

Kabinede en çok merak edilen biri de Tarım ve Orman Bakanının kim olacağı. Bu bakanlığa da işinde uzman birinin atanması ülkenin birçok sorununun  çözülmesi anlamına gelecek.