Valilik, Erdoğan'ı Tekzip Mi Etti?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilimizin afet kapsamına alınan 10 il ile birlikte değerlendirilerek bu kapsama alınan 11. il olmasına yönelik siyasilerin ciddi çalışmaları yanında Elazığ Valiliğinin de bu konuda resmi yazıyla bir talebi olmuş ve bu yazının bir nüshası siyasilerimiz tarafından da paylaşılmıştı.

Valilik, Erdoğan'ı Tekzip Mi Etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gelişmelerin ardından 14 Şubat tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmış ve Elazığ’ın da afet bölgesi kapsamına alındığı ve bununla birlikte 10 ilde olduğu gibi Elazığ’da da okulların 1 Mart tarihinde açılacağını ifade etmişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasına rağmen Elazığ Valiliği’nde dün yapılan bir açıklama cumhurbaşkanının açıklaması ile çok alakalı değil hatta tekzip nitelikteydi.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 71 ilde 20 Şubat 2023 tarihinde okulların açılacağı belirtilmiş olup bu kapsamda ilimizde de tüm eğitim kademelerinde Eğitim Öğretim Faaliyetleri 20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Al sana yeni bir tartışma daha. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ’ı Afet kapsamına giren 11. İl olarak ilan edip okulların 1 Martta açılacağını ifade etmesine rağmen Elazığ Valiliği Elazığ’ı 11. İl değil, deprem görmeyen 71 ilin arasına koyması kafa karışıklığına sebep oldu.

Elazığ Valiliği kendi resmi yazısıyla Afet Bölgesi kapsamına alınması yazısını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını yok sayarak ilimiz 11 ilin içinden çıkartarak 71 ilin içine koydu.

Elazığ’da üç okul riskli görülmüş ve yakın okullara taşınma kararı verilmiş. Bunun dışında okullarımızda herhangi bir sorun yok. Bununla birlikte çocukların evlerde sıkıldığını da biliyoruz. Çocukların yaşadıkları travmayı atlatmaları için normale dönmeleri ve okullarına başlamalarını da doğru buluyoruz. Bu kapsamda Elazığ Valiliğinin okulların 20 Şubatta açılma kararını doğru ve isabetli buluyoruz.  Burada bir sorun yok. Ancak bu karar verirlerken basit bir bilgilendirme notu ile değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve ilimizin afet kapsamına giren 11 ildeki uygulamaları göz önünde bulundurmak gerekmez miydi?

Elazığ Valiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve afet kapsamında olmamız gerçeğini de uzak tutmadan; “Ortaya koydukları makul gerekçeler, öğrencilerin psikolojileri, velilerin talebi ve uzmanların da görüşlerinin değerlendirilmesi sonucu okulların 20 Şubatta açılması yönünde Cumhurbaşkanlığının da olur ve onayı alınarak ortak bir karar verilmiştir” mealinde bir açıklama çok mu zor olurdu.

Okulların açılması kararı doğru olmakla birlikte bunun açıklanma usul ve yöntemi çok doğru olmamış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tekzip eder mahiyette olmuştur.

Görünen o ki siyasilerimiz gibi il yöneticilerimiz de süreç ve kriz yönetiminde oldukça acemice davranmışlar. Anlaşılan birçok yöneticiye Elazığ birkaç gömlek büyük geliyor.