VALİ ZORLUOĞLU KARAKOÇAN'I ZİYARET ETTİ

Vali Zorluoğlu Karakoçan'a gelişinde İlçe Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, idari ve askeri erkân tarafından karşılandı

VALİ ZORLUOĞLU KARAKOÇAN'I ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Zorluoğlu Karakoçan’a gelişinde İlçe Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, idari ve askeri erkân tarafından karşılandı. Karakoçan Kaymakamlığı’nda ilçenin durumu hakkında Kaymakam Sarıoğlu’ndan bilgi alan Vali Zorluoğlu, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve İlçe Jandarma Komutanlığına giderek brifing aldı ve askerlerle birlikte öğlen yemeği yedi.

Karakoçan Kaymakamlığı tarafından Gençlik Merkezinde SODES kapsamında yapımı gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde inceledi. Eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte merkezde Kuran eğitimi alan bayanlarla sohbet eden, satranç eğitimi alan çocuklarla birlikte satranç oynayan Vali Zorluoğlu, resim atölyesinde resim dersi alan öğrencilerle de sohbet etti.

Ziyarette Vali Zorluoğlu’na ve Eşi Sevcan Zorluoğlu’na çocuklar tarafından yapılan karakalem birer portreleri hediye edildi. SODES kapsamında Gençlik Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Cemil Sağıoğlu, Karakoçan’da altı bin civarında öğrenci bulunduğunu bu merkezi öğrencilerin kendilerini geliştirecekleri bir merkez olarak planladıklarını, kısa bir sürede merkezin bu hale geldiğini, merkezde çeşitli sanatsal ve sportif etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Vali Zorluoğlu: SODES’te Küçük Paralarla Büyük İşler Yapılıyor

Vali Zorluoğlu ise şunları söyledi, “Karakoçan’a ikinci ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Karakoçan’da hem güvenlik tedbirlerini yerinde görme hem de devletimizin, hükümetimizin gerçekleştirdiği yatırımları bizzat yerinde görerek değerlendirme imkânı bulduk. Bu noktada SODES kapsamında yapılan çok güzel bir uygulamayı da yerinde gördük. Küçük paralarla SODES kapsamında çok önemli işler yapılıyor. Bu bina atıl bir binayken bugün bu hale dönüşmüş, kadınlarımıza ve çocuklarımıza hizmet sunan özel bir mekan haline gelmiştir. Bu tür tesislerin artırılması için desteklerimiz devam edecek. Çocuklarla beraber bu tür tesislerde zaman geçirmekten çok büyük keyif alıyorum” dedi.

Vali Zorluoğlu: Karakoçan Devlet Hastanesi Mayıs Ayında Açılacak

Yapımı devam eden 50 yataklı Karakoçan Devlet Hastanesi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Zorluoğlu, “Karakoçan Devlet Hastanemizin inşaatı neredeyse tamamlanmış durumdadır. İçerisini de gezdik. Son derece modern bir şekilde tefriş edilmiş durumdadır. Yüzde 90 oranında tamamlanmış durumdadır. Mayıs ayı itibariyle tamamıyla bitirilerek açılacaktır. Karakaçan’a ve ilimize hayırlı olsun. Yaklaşık 12 Milyon TL harcama ile tamamlanan hastanemiz, diyaliz üniteleri, uzman kadrosu ve tüm imkânları ile bölgeye hizmet verecektir.”

Vali Zorluoğlu daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan İmam Hatip Lisesinin yanında inşaatı tamamlanan cami hakkında Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’dan bilgi aldı. Sarıcan Beldesini ziyaret eden ve Belediye Başkanı Faruk Aydın’dan belde hakkında bilgi alan Vali Zorluoğlu, Sarıcan beldesinde hazırlanan projeleri bakanlıklar düzeyinde takip edileceğini söyledi. Sarıcan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan halı saha tesislerini ve Sarıcan Gençlik Merkezini de ziyaret eden Vali Zorluoğlu daha sonra beldeden ayrıldı.

Vali Zorluoğlu Karakoçan ziyaretinde son olarak Yukarıovacık Köyüne geçerek burada bulunan Yatılı Kuran Kursunu gezerek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Vali Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu da ilçe ziyareti kapsamında Hanımlar Konukevi, Halk Eğitim Merkezi kursları ve engelliler rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.