Vali Toraman'ın Vatandaş Hassasiyeti

İlimizin öne çıkan ve vatandaşlar tarafından sıklıkla dile getirilen sorunları sadece medyadan takip etmekle kalmayıp bunların çözümü noktasında inisiyatif alan Elazığ Valisi Ömer Toraman, halkımızın yoğun problem yaşadığı kentsel dönüşüm çalışmalarını gündemine aldı.

Vali Toraman'ın Vatandaş Hassasiyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunarak, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Vali Toraman, 24 Ocak 2020 depreminin ardından kentsel dönüşüm projeleri uygulanan Abdullahpaşa, Sürsürü, Rüstempaşa, Mustafapaşa ve Kızılay Mahallelerinde incelemelerde bulundu. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ile birlikte mahalleleri tek tek gezen Vali Toraman, yürütülen çalışmaların hangi aşamada olduğu ile ilgili bilgiler aldı.

 Vali Toraman,  ziyaretleri sırasında, vatandaşlardan gelen sorun ve talepleri de dinledi ve çözümü noktasında yetkililere talimatlar verdi.
Vali Ömer Toraman’ın rutinde kalan bir yönetici olmak yerine, asıl sorumlu birimlerin ve siyasilerin dahi uzak durmaya çalıştıkları problemlerin üzerine gitmesi, problemi mahallinde görüp o sorunu yaşayanların da görüşlerini alarak ortak akla hitap eden çözümler ortaya koyması örnek bir yöneticilik açısında takdir ediliyor.

Makam odalarından  çıkmayan ve resmi evrakları imzalayıp günde birkaç misafir ağırlayıp bunu sosyal medya hesabından paylaşıp görevini yapmış zanneden medyatik bazı idarecilerin aksine Vali Toraman, zor gibi görünen sorunlara pratik çözümler getiren örnek bir yönetim sergiliyor. 

Bu yönetim anlayışına tüm resmi kurumlarda ihtiyacımız var. Keşke herkes kendi göreviyle, Vali Toraman kadar ve onun hassasiyetiyle ilgilenebilse…