Vali Toraman Duyarlılığı, 84 Yaşındaki Nebahat Teyzenin Sorunu Çözüldü

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6,8'lik depremde evi yıkılan 84 yaşındaki Nebahat Şen, iki kızıyla 3 yıldır konteynerde kalıyordu.

Vali Toraman Duyarlılığı, 84 Yaşındaki Nebahat Teyzenin Sorunu Çözüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6,8'lik Sivrice merkezli depremde ilçeye bağlı Dedeyolu köyünde Nebahat Şen'e ait olan ev yıkıldı. 

Deprem sonrasında konteynere yerleştirilen  anne Nebahat Şen, kızları Songül ve Firdevs Şen üç yıldır konteynerde yaşamlarını sürdürüyor. Anne Şen, yardım taleplerine rağmen yetkililerden yardım alamadıklarını iddia etmişti. 

Gündeme gelen haberin ardından Elazığ Valisi Ömer Toraman, 84 yaşındaki Nebahat Şen’in yaşadığı sorunları çözdü. 

Vali Toraman’ın Nebahat Şen’in yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için gerekli talimatları verdiği ifade edildi. 

Nebahat Şen’in yaşadığı sorunların gündeme gelmesinin ardından sosyal medyadan yardım kampanyası başlatan Hayırsever iş insanı  Halis Yıldız yaptığı açıklamada,“ İlimiz Valisi Ömer Toraman beye teyzemize sahip çıkıp sorununu giderdiği için teşekkür ederim. Hesabıma para gönderen arkadaşlarımın da parasını iade ediyor, saygılar sevgiler sunuyorum. Sağolun var olun canlar.”dedi. 

ELAZIĞ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Elazığ Valiliği de açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada:

"Bugün bazı basın ve yayın organlarında “84 yaşındaki depremzede 3 yıldır konteynerde yaşıyor." başlıklı haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.
1. Sivrice Dedeyolu köyü 54 No'lu adreste prefabrik yapıda ikamet eden Ömer ŞEN (müteveffa) ve Nebahat ŞEN çifti, bahse konu yapıyı depremden önce satmış oldukları için, yapının maliki olmamaları nedeniyle hak sahibi değildir. 

2. Ömer ŞEN resmi ikametini depremden 1 ay sonra, kızları ise ikametlerini depremden yaklaşık 11 ay sonra İstanbul'dan Elazığ'a nakletmişlerdir. 

3. Aileye talebine binaen konteyner, altyapı, taşınma yardımı dahil her türlü yardım yapılmış ve ihtiyaçları karşılanmıştır. 

4. Aileye yeni bir ev tutmaları halinde kira yardımı dahil her türlü desteğin verileceği bildirilmesine rağmen, aile bu teklifi kabul etmemiştir. 

5. Kendi tercihleri doğrultusunda konteynerde ikamet etmeye devam etmektedirler. 

6. Aynı konu Valiliğimiz tarafından 03.01.2022 tarihinde 2022-1 sayılı basın açıklamasıyla kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. 

7. Ailenin konteynerlerinin yanına ilave ek bir oda yapılmasına ilişkin talebi, daha önceki benzer talepleri karşılandığı gibi Sivrice Kaymakamlığı tarafından karşılanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.