Vali Kaldırım, Palu İçin Butona Bastı

  'Butik Otel, Palu Turizmine Katkı Sağlayacak' Palu' da girişimci Ali ve Ferda Okuyucu çiftinin yatırım yaptığı butik otelin açılışı, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Part

Vali Kaldırım, Palu İçin Butona Bastı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

“Butik Otel, Palu Turizmine Katkı Sağlayacak”

Palu’ da girişimci Ali ve Ferda Okuyucu çiftinin yatırım yaptığı butik otelin açılışı, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Palu Belediye Başkanı Sait Dağdelen’in katılımıyla gerçekleşti. Vali Kaldırım, temel atma töreni açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Palu’da var olan kültürel dokuda, tarihinde yaşayan bir ruh var. Burada gelişen turizme paralel olarak, yavaş yavaş tarihi mekânlar, camiler, hanlar, hamamlar, tarihi ve kalesiyle birlikte burada yapılan restorasyonlar çalışmaları var. Hem kültür hem de inanç turizmi açısından konaklananında olması gerekiyor. Palu’da yapılacak olan butik otel, 24 odalı, 51 yataklı. İlimiz turizmi için hayırlı olmasını istiyorum. Butik otelin ilimize ve Palu turizmine katkıda bulunacağını düşünüyorum.”

“Palu-Harput Kültür Yolu Canlanacak”

Milletvekili Ejder Açıkkapı; “Burada böylesine güzel bir yatırımı yapan Ali Okuyucu ve Ferda Okuyucu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Palu’da özel sektörün yapmış olduğu önemli yatırımların başında geliyor. Palu, kadim bir medeniyeti, kadim bir tarihi olan şirin bir ilçemiz. Ve bu medeniyet üzerinde Urartulardan başlayarak, birçok beyliğin temelini oluşturduğu, Belek Gazi’nin temelini attığı bir merkez. Sayın valimizin de ifade ettiği gibi biz Palu’yu tarihiyle buluşturmaya çalışacağız. Palu Kalesinde önemli çalışmalar yapılıyor. Sayın Belediye Başkanımız ve Kültür Müdürümüzün katkılarıyla çalışmalar devam ediyor. Harput’ta olduğu gibi Harput-Palu kültür tarihini yeniden canlandırmaya çalışacağız. Bu yatırım Palu için çok önemli. Özellikle Palu’ya dışardan gelen kardeşlerimiz, bundan sonra rahatlıkla zamanlarını geçirebilecekleri güzel bir mekân olacak. TKDK desteğiyle yapılan bir yer burası. Bu tür yatırımlara destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Bu otelimizin Palu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Yatırımcılarımıza da hayırlı bol kazançlar diliyorum.”

“Palu’ya Hizmet Etmek Görevimiz”

Butik oteli proje sahipleri Ferda Okuyucu’nun eşi Ali Okuyucu: “Palu’ ya yatırım için böyle bir butik otel tesisine başladık. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Milletvekilimize teşekkür ediyorum. Palu’da doğduk, Palu’da büyüdük kardeşimle. Bizim için her şey Palu. Palu demek tarih, Palu demek kültür… Palulu olduğum için Palu’ya hizmet etmek asli görevimizdir.” dedi.

1 Milyon 600 Bin Liralık Yatırım

“Tarih Palu’dur, Palu, tarihtir” anlayışı ile baktıklarını söyleyen Sertaç, “Buradaki ilk otele destek vermek bizim için çok önemli. İlçelerden merkeze kadar her yerde TKDK bayraklarımız var, yatırımlarımız var. Butik otelinde ayrı bir önemi var. Ferda hanım bize başvuru yaptığında hem kadın hem de 40 yaşın altında bir girişimci olduğundan dolayı sıralama kayıtlarında da en yüksek puanı alarak projeye hak kazandı. Proje sözleşmesini imzaladık, yatırımlara başladık. Yatırım tutarı yaklaşık 1 milyon 600 bin TL civarında. Bu yatırım umarım diğer girişimci vatandaşlarımıza da örnek olur. Ülkemiz daha iyilerini hak ediyor. İnşdigerah bundan sonra daha iyileri gelir.” şeklinde konuştu.

Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: “ Palu için devlet destekli ilk yatırım yapılıyor. Tarihiyle kültürüyle bölgeye lokomotif olacak bir ilçe gerçekten. Net tarihi 4000’lerde Urartularla başlıyor. Palu’da ayakta olan birçok tarihi yapı var, onarımları devam ediyor. Palu, coğrafya anlamında da güzel bir mekân gerçekten. Murat Nehri, coğrafyaya ayrı bir güzellik katıyor. İnanç turizmi olarak bölgede önemli bir ilçe. O yüzden böyle bir otele ihtiyacımız vardı. Devamı gelecek diye umuyorum. Yatırımcılara ve TKDK’ ya teşekkür ediyorum.”

Vali Kaldırım, temel atma töreninin ardından Elazığ Valiliği ve Palu Kaymakamlığının ortaklaşa yapmış olduğu Kızılay Halk Kütüphanesinin açılışını yaptı.