Vaatlerimizi Hayata Geçirdik

Belediye hizmetleri konusunda birçok sorunun çözüldüğünü, 25 yataklı ve 10 lojmanlı hastanenin yakında zamanda yapımına başlanacağını ifade eden Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Tekstilkent projesinin ilçeye büyük katkısı olacağını ve 100 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Vaatlerimizi Hayata Geçirdik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Hakimiyet Gazetesi olarak ilçe Belediyelerinin yapmış oldukları çalışmaları gündeme getirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda  halkla kurduğu güçlü iletişim ve gönül belediyeciliği  ile takdir toplayan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın, ilçedeki önemli hizmetlerini ve projelerini okuyucularımız için araştırdık. 

KEBAN İÇİN ÖNEMLİ HİZMETLER 

Keban'da önemli hizmetlere imza atan Başkan Atlı, ilçenin kalkınması için mücadelesini sürdürüyor. Türkiye'nin ilk başörtülü kadın belediye başkanı olarak bilinen Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, ilçesinin sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürürken, ilçenin gelişmesi için hayata geçirilecek projeleri de yakından takip ediyor. 

BAŞKAN ATLI:“HASTANE ALANINI BELEDİYEMİZ TAHSİS ETTİ”

Keban ilçesinde yapılan hizmetler ve projeler hakkında bilgiler veren Başkan Atlı, “İlçemizde TOKİ’nin 2. Etap çekilişi yapıldı.

Hastanemizin de ihalesi yapıldı. İtiraz süresi bitti ve sözleşmeler imzalanacak. İl Sağlık Müdürlüğü bizden yer istedi. Bizde bu konuda destek veriyoruz. Bu yıl yapımına başlanacak inşallah. 25 yataklı  ve 10 lojmanlı olacak.” dedi.

SULAMA  SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ 

Başkan Atlı,“Bizim bir talebimiz olmuştu. Sulama konusu ile ilgili. DSİ bize su vermişti ama balık üretim mevsiminde su kesiliyordu. Kendileri balık ürettiği için. Bu konu ile ilgili çok sıkıntı yaşıyorduk. Sağolsun yeni bölge müdürümüz bu sorunu çözdü. DSİ ihaleyi yaptı. Şuan bu sulama suyunun projesi devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sezon sulama konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız.”dedi.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI, SUYUMUZ TEMİZ ÇIKTI 

Başkan Atlı,“İçme suyumuzda bir sıkıntı yok. Geçtiğimiz yıllarda  suyun içilmediği ve siyanür olduğu söylenmişti sosyal medyalarda. Bu iddialar nedeniyle bir hafta boyunca sağlık bakanlığı tarafından inceleme yapıldı. Yapılan incelemelerde suyun temiz olduğu ortaya çıktı. Analizler temiz çıktı. Keban girişinde DSİ tarafından içme su kuyusu  vuruldu. Çok kaliteli bir su çıktı. Şuan bununla ilgili İLBANK ile yazışma halindeyiz. Kredi talebinde bulunduk. Kredi alırsak GES yapacağız.”dedi.

TEKSTİLKENT İSTİHDAM KAPISI OLACAK 

Tekstilkent projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Atlı, “Sulama mevsiminde biz 110 bin lira elektrik parası ödüyorduk. Nasip olursa elektrik faturasından kurtulacağız. Kendi cazibesi ile sulama olunca masrafımız olmayacak” dedi.

HİZMETE DEVAM EDİYORUZ
Başkan Atlı,“ Eski yerinde bulunan hava ölçüm direğinin rüzgar, sıcaklık gibi hava ölçüm değer eksikliğinden dolayı ayrıca yeni yapılan TOKİ konutları inşaatından ötürü ilçemiz yüksek noktası olan Seyr-ül Keban mevkisine taşınması için Meteoroloji Müdürlüğü gerekli protokolleri imzaladık. Yine yaz ayında Fırat Mahallemizde yeni kanalizasyon yapım çalışmalarımız tamamlandı. Ayrıca yazın İlçemiz Toplum Sağlığı Merkezi lojmanlarına giden yolun parke ve betonlanma işlemi Belediyemiz tarafından tamamlandı.” dedi.

“TÜM VAATLERİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK”

Seçimlerde vaat ettikleri  projelerin hemen hemen tümünü hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Atlı, “Şuan sadece bir kültür merkezimizi yapamadık.  Diğer projelerimizi tek tek hizmete soktuk. Tekstil kent projemiz vardı. İhalesi yapıldı. Bir ay içinde biter inşallah. Kadınlarımıza ve gençlerimize bir istihdam kapısı açılacak.”dedi.

ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Belediye başkanı olarak sadece belediyecilik hizmetlerini değil tüm kamu ve kurumlarının Keban İlçesine yapacakları yatırım ve hizmetlerini de takip eden, Bakanlarla yaptığı görüşmelerle  bu projelerin programa alınmasını sağlayan Başkan Atlı, her fırsatta ilçe halkı ve ilçede görev yapan kamu görevlileriyle bir araya geliyor.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilçedeki okulları ziyaret eden ve tüm öğretmenlerin günlerini kutlayan Başkan Atlı, öğretmenlerle sohbet etti ve ilçe ile ilgili dilek ve temennilerini aldı.