Üzüm ve Şeftaliye Uzaktan Bakıyoruz

Tarım ürünlerinde, mazot, gübre, zirai ilaç, işçi ücretleri gibi maliyetten kaynaklı genel bir fiyat artışları yaşansa da özellikle sebzelerde bu durum bir nebze tolere edilebilir.

Üzüm ve Şeftaliye Uzaktan Bakıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurutmalık yapmasını bir çoğunu da il dışındaki eş  dosta göndermeyi çok seven hemşerilerimiz, biber ve patlıcanı uygun fiyattan alsa da  biber de bu sene 30’dan aşağı düşmedi.

Ama iki ürün var ki bunlara sadece uzaktan bakabiliyoruz. Üzüm ve şeftali… Her ikisi de 40 TL’den aşağı düşmedi bu sene.

Belli ki mart ve nisan ayındaki soğuklardan olumsuz etkilenmiş ve daha tomur halindeyken dalında  donduğu için yıllık hasılat epey düşmüş. Ekonominin arz-talep kuralı gereğince piyasada az olduğu için de fiyatlar uçup gitmiş.

Bunun yansımasını kayısı sezonunda da gördük. Ve bu yılı kayısıyı tatmadan geçirdik. Zira ne çarşı-pazarda ne de tarlada gösterdi Baskilli hemşerilerimizin  altın sarısı dedikleri kayısılar. 

Şeftali ve üzüm, fiyatı ile ancak bakılmalık olarak uzaktan gülüyor bize. Yanına yaklaşmak zaten mümkün değil. Bir kilogram alınamayacağına göre iki şeftali ve üzümün bedeli 80 TL. O da pazarlarda…

Bu yıl da meyvesiz geçsin ne yapalım. Zaten karpuz ve kavun da çok yiyememiştik. 

Umarız kışlık meyvelerde bu sorun yaşanmaz ve grip olmamak adına da olsa  bol bol portakal yeme imkanı ve maddi gücünü buluruz kendimizde.