Uzmanlar Bu Noktada Mutabık: Elazığ'a Rahat Yok!

Uzmanların üzerinde mutabık olarak uyarıda bulunduğu Yedisu Fayının hangi illeri etkileyeceği belli oldu. Peki, Yedisu fayı kırılırsa hangi iller etkilenecek? İşte detaylar..

Uzmanlar Bu Noktada Mutabık: Elazığ'a Rahat Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat sonrası tüm uzmanların mutabık olarak uyarıda bulunduğu fayların başında Yedisu fayı geliyor. Son olarak 1784'te kırılan ve 7 ve üzeri potansiyeli olan Yedisu fayı ile ilgili uzmanlar uyarı üstüne uyarı yaptı.

Erzincan-Bingöl arasında bulunan fayla ilgili ilk önemli açıklamayı Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaparken bölgeye stres transferinin yaşanmış olabileceğini söylemişti.

YEDİSU FAYI HANGİ İLLERİ ETKİLER?

6 Şubat sonrası hasarlı binaların fazla olduğu Malatya’nın Yedisu’dan etkileneceği ifade edilirken Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Elazığ ve Tunceli gibi illerin bu faydan etkileneceği belirtiliyor.

YEDİSU FAYI NEREDE?

Yedisu Fayı Kuzey Anadolu Fayı’nın (KAF) doğu kesiminde, Erzincan Havzasının doğusu ile Bingöl iline bağlı Yedisu ilçesi arasında yer alır. 20.yy’da iki bölge dışında KAF’nın hemen hemen tümü büyük depremler üreterek kırılmıştır.