Uzan'ın Uyarısı

6'lı masanın genel başkanlarına ve iki belediye başkanına Cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesi kararını eleştirenlerden biri de Genç Parti'nin kurucusu olan Cem Uzan oldu.

Uzan'ın Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzan, 6'lı masayı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'm, 7 cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir rejim yok dünyada. Yapmayın gözünüzü seveyim. İntihar mı etmek istiyorsunuz siz? Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz? 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olan rejim dünyada yok. Türkiye bu tiyatroyu yaşadı. Bunu Meral Akşener yaşattı Türkiye'ye, Kılıçdaroğlu yaşattı. Kusura bakmasınlar, 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısıyla bir ülke yönetilmez. Bunu söyleyen aptaldır.”

Cem Uzan, daha önce katıldığı bir yayında ise şöyle konuşmuştu:

“7 tane cumhurbaşkanı yok. Ne yapacaksınız? 60 tane bakan mı yapacaksınız? İsterseniz 2 bin, 3 bin tane de milletvekili yapın. Böyle bir hokkabazlık yok.”

Bilindiği gibi Cem Uzan, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ciddi eleştirileri olan ve iktidarı sert dille eleştiren bir isim. 

Dikkat edilirse son yaptığı eleştiri de siyasi değil, yönetimle ilgili bir eleştiri. Bu yöntemle ülke yönetilmez diyor. Bu sistem sakat diyor. Bu sitem ülkeye zarar verir diyor.

Sözün kimden geldiğine değil içeriğine bakmak lazım. Zarf değil mazruftur önemli ve aslolan. Cem Uzan’ın bu tespiti, seçmenlerin de kafasındaki en önemli sorun ve soru olarak hala duruyor.