Uyan Kemal, Tan Ağardı!

Elazığ'ın 6.8 şiddetindeki depremin ardından şehrin Afet Bölgesi ilan edilmesi taleplerini, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilimiz milletvekilleri 'böyle bir kanun ve uygulama yok' diyerek geri çevirmişlerdi.

Uyan Kemal, Tan Ağardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın 6.8 şiddetindeki depremin ardından şehrin Afet Bölgesi ilan edilmesi taleplerini, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilimiz milletvekilleri ”böyle bir kanun ve uygulama yok” diyerek geri çevirmişlerdi.

Rize’de yaşanan selin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da yaptığı konuşmada “bakan ve milletvekillerimizden gelen talepleri haklı ve doğru görerek Rize’yi afet bölgesi ilan ettik” açıklaması ile bu tartışma yeniden alevlenmiş, birçok sosyal medya kullanıcısı ve siyasi parti temsilcileri bu ikircikli tavrı eleştiren demeçler vermişlerdi.

Bunlardan en sert açıklama ise CHP Milletvekili Gürsel Erol’dan gelmiş ve “bir kez daha gördüm ki Elazığ sahipsiz bir şehir” demişti.

Bu açıklama, birçok medya kuruluşunda yer aldı ve vatandaş yüzlerce yorum bu uygulamayı eleştirdi.

Bu tartışmalar yaşanırken Ak Parti yönetim Kurulu üyesi olduğu ifade edilen Kemal Tan, kendi sosyal medya hesabından, bu haberleri yapan gazetecileri çığırtkanlıkla suçlayarak “gazeteci, yazar ve benzeri kim varsa işinizi ya adam gibi yapın ya da bu şehirden gidin” diyerek aklınca gazetecilik dersi verdi.
Kemal Tan, gazetecileri suçlarken ve kendince durumu açıklığa kavuşturayım derken “Rize’nin tamamı değil sadece sel yaşanan bölgesi afet bölgesi ilan edildi diyerek, “afet bölgesi diye bir uygulama yok” diyen siyasileri bir kez daha hem de Ak parti Yönetim kurulu sıfatıyla ifşa etti.

Mensubu olduğu siyasi partide öne çıkmak ve milletvekillerine kendini göstermek amacıyla aklınca tetikçilik yaparak gazetecilere olmadık ithamlarda bulunan Kemal Tan, ne acısıdır ki hem partisini hem de tersi açıklamalarda bulunan milletvekillerini bir kez daha zor durumda bıraktı.

“Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun” atasözünü doğrulturcasına bir gaflet paylaşımında bulunan Sayın Kemal Tan’a seslenerek diyoruz ki;  sen çok geride kalmış ve epey uyumuşsun Kemal, Tan çoktan ağardı ve tüm gerçekler aydınlığa kavuştu.

Uyan Kemal, Tan Ağardı!