Usta'nın Görmediği

Geçtiğimiz günlerde Elazığ'a da gelerek seçim çalışmalarına destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta  'CHP'nin bu kadar HDP'nin baskısı altında kendi ilkelerini kaybetmelerine rıza gösteremeyeceğini söyleyen pek çok CHP'li ile karşılaşıyoruz. 'Bu sefer oyumuz Erdoğan'a' diye söylüyorlar'  demiş.

Usta'nın Görmediği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Usta’nın böyle tasvir edip umutlandığı manzara ile biz Elazığ’da pek karşılaşmadık. Geçmişte hayatının hiçbir aşamasında  Erdoğan’a oy vermediği halde, bu seçimlerde oyum  Erdoğan’a diyen Elazığlı bir vatandaşı görmedik. 

Leyla Şahin Usta’nın söyledikleri tümüyle yanlış ve gerçeği yansıtmıyor gibi bir iddiamız da yok. Ve belki Usta’ya birkaç CHP’li bu cümleleri kurmuştur. CHP’nin HDP, İyi Parti, Saadet ve Ak Parti’den  koparak parti kuran Davutoğlu ve Babacan’a duydukları tepkiden dolayı öfkelenen ulusalcı ve Atatürkçü CHP’liler de olabilir. Ancak sebep ne olursa olsun hiçbir CHP’linin Erdoğan’a değil oy verme, bunun ihtimalini bile düşünmüyor siyasi gözlemciler.

Leyla Şahin Usta’ya aslında şu soruyu sormak daha gerçekçi  ve siyasi neticeyi görmek açısından daha isabetli olur. 

Yaman soru şu:  “Geçmişte sürekli Erdoğan’a oy verdiğini söyleyip de değişik gerekçelerle bu seçimlerde oy vermeyeceğini söyleyen kişilere ne sıklıkla rastlıyordunuz ve sizce bu sayı seçimin sonucuna ne kadar etki eder?”

Başka sorumuz yok….