Üretimle Gelen Ödüller

Birileri iç huzursuzluğu, mutsuzlukları ve kıskançlıkları  ile oturduğu yerde  dedikodu yapıp, şehri için fedakârlıkta bulunan  ve yüzlerce insana iş aş vermekle birlikte Elazığ ekonomisine ciddi katkılar sağlayan değerli şahsiyetleri akıllarınca yıpratma gibi herkesin nefretle izlediği atraksiyonlarla zaman öldürürken, şehirde üreten, şehrini ve insanını düşünen insanların azmi, gayreti, ve kararlılığı devam ediyor.

Üretimle Gelen Ödüller

Her türlü engellemelere ve seviyesiz çamur atmalara, buradan kendine bir yol bulup gemisini yürütme pahasına şehrin en güzide kurum, kuruluş ve kişilerine yönelik mahalle dedikodularına inat, yürekli ve cesur insanlarımız iyi ki var bu şehirde.

Ve iyi ki atılan tüm iftira ve çamurlara rağmen eski valilerimizden birinin deyimiyle “Bu şehirden giden kurtulur” tezini çürütürcesine, şehri ve halkı için didinen ve bunun sonucunun birbiri ardınca aldığı başarılarla tescilleyen birileri var bu memlekette.

İşte bu yürekli ve çelik bilekli isimlerden biri de Prof. Dr. Yasemin Açık.  Anadolu’da bir yıldız gibi parlayan tesisleri ile hemen her yıl ödül alan ve bu başarılarıyla kadın girişimciler arasında ülkemizde saygın bir konuma yükselen ve Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımları arasında yer alan Seza Çimento’nun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, geleneği bozmadı ve Fortune Türkiye tarafından bu yıl 12’ncisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde üst üste beşinci kez yer aldı.

Kim ne derse desin bunun adı azimdir, kararlılıktır, tüm zorluklara direnmek ve sonunda başarmaktır. Bugün şehrimizden yurtdışına ihraç edilen ve getirisi Elazığ’a ve Elazığ insanına olan bir yatırımı ve bunu şehre kazandıran iradeyi kutluyoruz.
Ve diyoruz ki, siz bakmayın birilerinin hasetliklerine, kıskançlıklarına  ve birilerinin ön kesmeye yönelik yalan- yanlış iftira ve hezeyanlarına.  

Ve yine Allah’tan;  tüm ön kesme ve çirkinleşmelere rağmen; “Şehrim, bölgem ve ülkem için çalışmaya, üretmeye, emek vermeye, topluma katkı sağlamaya ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceğim” diyen Prof. Dr. Yasemin Açık var bu şehirde.

Kimin ne dediği önemli değil artık bu saatten sonra. Kimin ne ürettiği, kimin şehrin ekonomisine nasıl dokunduğu ve katkı verdiği, kaç kişiye iş ve aş olduğu önemli bu şehirde. 

Ve artık herkes bu gerçeği görmeli, iyi niyetliler ile art niyetlileri tanımalı ve ona göre durduğu yeri belirlemeli. Yoksa bu şehre yazık ederiz. Bunun için üretene ve şehre katma değer kazandırana sonsuz şükran minnetimiz, bunu engellemeye  çalışan kişilerle ise  sorunumuz var bizim.