Üreteni İhmal Etmeyelim

İlimiz yetkililerinin özellikse valimiz Erkaya Yırık'ın makam kabulleri ve pandemi denetlemesinden öte bir çalışma ve projeleri yok mu diye bir manşet hazırlığı içerisindeyken ajanslara düşen haberler bizleri geri adım atmaya itti.

Üreteni İhmal Etmeyelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirlerin valileri, o ile ufuk çizen, hedef koyan ve bu hedefe ulaşmak için öncülük edip adımlar atan yöneticilerdir.

Rutinde kalan ve sırf ziyaret ve sosyal medya hesapları üzerinden gönül okşamaya yönelik paylaşımlarla bu işi iyi yaptıkları vehmine kapılanları günün ve görevin sonunda koca bir boşluk ve hizmetsizlik gibi   bir gerçeklik vardır.

Valilerin özellikle şehrin ekonomik gelişmesine, sanayi ve yeni yatırımcı kazandırılmasına yönelik gündemleri birinci sıraya yer almalı ve öncelik hep bu konu olmalı.

Sermayenin nazlı ve ama her halükarda davetkâr bir ortam aradığını sıklıkla buradan ifade ediyoruz. Yatırımcıların kafalarındaki soru ve sorunları izale edici çalışmalar yaparak onların teşvik edilmesi ilk etapta ETSO ve OSB’nin  görevi olsa da Valilik, Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEP, TKDK gibi resmi kurumların da bu sahada vizyoner bir davranış sergilemesi gerekiyor.

Bizler bu konuları işleyelim diye düşünürken, imzalanan tekstil projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacağı bilgisinin gelmesi ile mutlu olduk.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu tarafından Elazığ Valiliği’nde gerçekleştirilen törende imzalanan bu yatırımın müjdesinin ardından,  Vali Yırık’ın son zamanlarda en çok izlenen dizilere ana sponsorluk yapma başarısını elde eden Harput Dibek Firmasını ziyaret etmesini de hem anlamlı hem de geç kalmış bir ziyaret olarak gördük.

Sayın valimizin, şehre hiçbir katkısı olmayan, sadece il yöneticileri ile çektirdikleri resimleri paylaşmanın hazzıyla kendilerini mutlu addeden bazı  STK, kişi ve kurumların yaptıkları makam ziyaretleri ve bunlarla ilgili paylaşımlarıyla birlikte,  ilimizde üretim gerçekleştiren ve şehre önemli katkılar sağlayan sanayici ve iş insanlarımızı da sıklıkla ziyaret etmesini bekliyoruz.