Umutlar 2022'ye Ertelendi

2020 Ocak ayında yaşadığımız deprem ve hemen ardından başlayan pandemi döneminin sorunları 2021 yılında da devam etti. Yılın son aylarında başlayan ekonomik krizin getirdiği hayat pahalılığı ile 2021 yılı mutluluk veremediği gibi sağlık da getirmedi. Hayaller 2022 yılına ertelendi.

Umutlar 2022'ye Ertelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarın 31 Aralık ve yılın son günü. 2021 yılı, 2020’den kalan enkazı temizlemekle birlikte yeni yılın üzerine ilave ettiği ekonomik sorunlarla geçti.

2020 ile başlayan, 2021 yılı ile devam eden yıllar, birçok yakınımız ve sevdiğimiz insanı  koronavirüsten  kaybettiğimiz yıllar oldu.

2021 yılı geride bırakılırken, iki yıl süresince ertelediğimiz hayallerimizi ve umutlarımızı 2022 yılında gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, bu yıldan oldukça umutlu.
2021 yılını geride bırakırken şehrimizde yıl içinde meydana gelen önemli gelişmeleri Kanal Fırat Haber Merkezi derledi. İşte geçen yıla damgasını vuran olaylar:

CHP HEYETİ ELAZIĞ’DA

2021 yılına girdiğimiz ilk günlerde CHP heyeti ilimizi ziyaret etti.

07 Ocak 2021 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol koordinesinde 30 milletvekili ilimize gelerek deprem bölgesini gezdi ve vatandaşlarla görüştü.

BİR “OZAN” KAYDI GÖKYÜZÜNDEN
15  Ocak 2021 tarihinde Elazığlıların gönlünde yer eden, şiirleri ile yüreklere dokunan, naif kişiliği ile herkesin sevip saydığı, şair, yazar, televizyon program yapımcısı, dava ve aksiyon adamı,  Fırat Üniversitesi öğretim üyesi  Dr. Ahmet Tevfik Ozan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

DEPREMİN YILDÖNÜMÜNDE ERDOĞAN ELAZIĞ’DA
Depremin birinci yıldönümü olan  25 Ocak 2021 tarihinde, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutların anahtar teslim töreni için Cumhurbaşkanı Erdoğan  ilimize geldi ve  konutlarına kavuşan vatandaşların mutluluğuna ortak oldu. 

HAFIZLIK KURUMUNUN KALESİNİ KAYBETTİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Ocak tarihinde hastanede ziyaret ettiği Elazığ’ın kanaat önderi ve kendini Kur’an ve hafızlık müessesesinin yaşamasına adayan Hafız Abdullah Nazırlı, 12 Şubat tarihinde yaşam mücadelesini kaybetti. Her fırsatta Merhum Nazırlı’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’da ilimizin kanaat önderini son yolculuğuna yalnız bırakmadı. 

1.5 YIL SONRA ÇALAN DERS ZİLİ
15 Şubat tarihinde, pandemi nedeniyle bir buçuk yıl yüz yüze eğitime ara verilen köy okullarında, ders zili çaldı. 

OSMAN PAŞAMIZ ŞEHİT OLDU
Takvim yaprakları 4 Mart tarihini gösterdiğinde akşam saatlerinde haber merkezlerine acı bir haber düştü. Herkesin sevdiği, tüm şehrin bir vesile ile tanıştığı 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve silah arkadaşlarını taşıyan helikopter Tatvan’da düşmüş ve Kolordu Komutanımız Erbaş ile birlikte 11 askerimiz şehit olmuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehidimiz Korg. Osman Erbaş’ın isminin sonsuza kadar yaşaması amacıyla kolordu yerleşkesi içinden geçen bulvara onun ismini verdi ve dün de hizmete açarak büyük bir vefa örneği gösterdi.

DEPREM KOMİSYONU ELAZIĞ’DA 
11 Mart 2021 tarihinde TBMM Deprem Araştırma Komisyonu ilimize geldi. Vatandaşlar, yaşadıkları sorunları komisyon üyelerine anlatmak istedi ancak onları ilimiz Milletvekili Zülfü Demirbağ dinledi ve Komisyonun Elazığ’daki sorunları çözmek için değil, olası İstanbul depreminde alınacak tedbirler için geldiklerini belirtti.

GELSİN ÇAYLAR…
Takvim yaprakları 1 Haziran tarihini gösterdiğinde, kontrollü normalleşme başladı ve covid-19 sebebiyle yaklaşık 15 aydır kapalı olan kıraathaneler, kafeler ve çay bahçeleri açıldı. Lokantalar ilk müşterilerini kabul ederek, yeni normalleşme sürecine merhaba dedi

HARPUT’TA KALE KAZI ÇALIŞMALARI
22 Haziran tarihinde ise tarihi kent Harput’un Kalesi’nde 2021 yılı iç kazı çalışmaları başlatıldı. 

DİŞ HASTANESİ’NE İLK HARÇ
13 Ağustos günü Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin temeli atıldı. 

VATANDAŞIN TAPU SEVİNCİ
29 Ağustos tarihinde Elazığ’da uzun yıllardır çözülemeyen sorun, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimi ile çözüme kavuştu. 2013 yılında riskli alan ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi’nde Sarı ve Beyaz evler olarak adlandırılan 237 konutun hak sahipleri tapularına kavuştu. 

BİR KAYIP DAHA
22 Eylül tarihinde ise yine bir acı kayıp yaşadı Elazığ.. Elazığ’ın kanaat önderlerinden, ömrünü İslam’a adamış olan Cemalettin Emiroğlu hayatını kaybetti.

TEKNOFEST GURURU
26 Eylül tarihinde ise Elazığ organize sanayi bölge müdürlüğü tasarım ve inovasyon merkezinin ar-ge bölümünde Fırat Üniversitesi öğrencileri ile birlikte bir yıla yakın bir sürede yapımı tamamlanan Gökruh-Troket takımının Teknofest’te Türkiye Üçüncüsü olduğu haberi ile Elazığlılar büyük gurur yaşadı. 

YENİ VALİMİZ TORAMAN
Takvim yaprakları 2 Ekim tarihini gösterdiğinde yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliğine Ömer Toraman’ın atandığı haberi geldi. Yayımlanan kararname ile birlikte Toraman Elazığ’a atanırken, 18 Haziran 2020 tarihinde Elazığ Valiliği görevine başlayan  Vali Erkaya Yırık da mülkiye başmüfettişliğine atandı. 

ŞEHİR İMARSIZ KALDI
12 Ekim tarihinde ise Elazığ Belediyesi tarafından haber merkezlerine servis edilen bir bülten ile Elazığ 1. İdare Mahkemesi’nin mevcut imar planını iptal ettiği, bu gelişme sonrası mahkemece verilen yürütmeyi durdurma ara kararının iptali için bir üst mahkemeye itiraz yapıldığı duyuruldu. Elazığ belediyesi, planın iptaline sebep olarak gösterilen konularda çalışmalarını yürütüyor ve muhtemelen önümüzdeki aylarda Belediye meclisine getirilerek onaylanması bekleniyor.

HAVAALANIMIZ 45 GÜN KAPATILDI
Devlet Hava Meydanlarına bağlı Elazığ Havalimanı’nda yapılan pist çalışmaları nedeniyle havalimanı 45 gün süreyle uçuş trafiğine kapatıldı. Önce 1 Ekim olarak açıklanan kapatılma tarihi, FÜ rektörü Prof.Dr. Göktaş’ın çağrısı ile 15 Ekim’e ertelendi ve havaalanı yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 1 Aralık tarihinde yeniden uçuşlara açıldı.

İMAMOĞLU ELAZIĞ’DA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ’da yapımına başlanılacak okul inşaat alanını incelemek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Ekim 2021 tarihinde Elazığ’a geldi ve yapılacak okulla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

ZİNDAN VE KÜRSÜBAŞI ALANI ZİYARETE AÇILDI
20 Ekim tarihinde Harput Mahallesi’nde Milattan önce 8’inci Yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput kalesinde çalışmaların tamamlanması sonucu zindan, Kürsübaşı alanı ve Urartu kutsal alanı ziyaret açıldı. 

KARAR VAR, UYGULAMA YOK
2 Kasım tarihinde Elazığ’ın uzun zamandır talepte bulunduğu 5. Noter kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Ancak bu tarihten bugüne kadar 5. Noter açılmadığı gibi, belirlenen alanda bir noterlik açmayı düşünen bir noter bulunamadığı ve arayışların devam ettiği ifade ediliyor.

PERTEK KÖPRÜSÜ KILIÇDAROĞLU’NA İLETİLDİ
Elazığ ve Tunceli’nin, yıllardır beklediği Pertek Köprüsü ile ilgili bir adım atılmaması Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan’ı harekete geçirdi. 19 Aralık 2021 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Alan, Pertek Feribotu ve iskelede kapasite arttırma çalışmalarına Ocak ayında başlanacağını açıkladı.

FIRAT’IN GÜR SESİ
Rektör Prof.Dr. Fahrettin Göktaş’ın göreve gelmesiyle başlayan Fırat’ın şahlanışı ve gür sesi, birçok başarı ve ödülden sonra “Araştırma Üniversitesi” unvanını da getirdi. 13 Aralık 2021 tarihinde Fırat Üniversitesi, YÖK tarafından belirlenen ve Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesinin yer aldığı “araştırma üniversiteleri” listesine de girdi. 

BİNLERCE KONUT TESLİM EDİLDİ
2021 yılı TOKİ tarafından yapılarak değişik tarihlerde hak sahiplerine teslim edilen binlerce konutun tamamlandığı bir yıl oldu. Etap etap çekilen kuralar sonucu, vatandaşlara anahtar teslimi yapıldı ve insanlarımız kendi konutlarına taşındı.

2+1 TARTIŞMALARI DEVAM ETTİ
2021 yılında en çok tartışılan konulardan biri de 2+1 olarak inşa edilen TOKİ konutlarına yönelik oldu.

2022’YE DEVREDEN SORUNLAR
İlimizde 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalara rağmen, birçok proje ile ilgili herhangi bir adım atılmadı. 
Kuzova ve Uluova Sulama projesi, Pertek Köprüsü, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara yüksek faizle kredi verilmesi, DASK, tarımsal üretimin artırılması, hayvancılık sektörünün sorunları, TOKİ konutlarından kaynaklı problemler, şehrin turizm değerlerinin ekonomiye kazandırılması, Karaleylek ve Saklıkapı  kanyonlarının bir türlü yapılamayan yolları, Sivrice’de yapılan tesislerin turizme kazandırılması, Cip termal tesisleri ve seralarının hizmete açılması, şehrin altyapısının yenilenme çalışmaları, ağır hasarlı olduğu halde halen  yıkılmayan binalar,  dar gelirlilere yönelik TOKİ tarafından yapılan sosyal konutlar ve birçok sorunun çözümü için 2022 yılı bir umut olarak başlıyor. 

Hakimiyet Gazetesi olarak tüm hemşerilerimize,  mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllar diliyoruz.