Umutlandıran Açıklama… 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul'da hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel bir hastane kurulacağını, aynı kampüste hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçların da üretileceğini bildirdi.

Umutlandıran Açıklama… 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SMA hastalığı konusunda son derece hassas olduklarını söyleyen Koca, "Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz var. Faydası ispat edilmiş olan ilacın temini sağlanıyor." ifadelerini kullandı.

SMA Bilim Kurulu'nun gen terapisinin kimlere uygulanabileceğini, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini belirlediğini anlatan Koca, şöyle devam etti:"Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek. Ayrıca bu konuda önemli bir gelişme var. Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul’da yeni bir hastane kuruyoruz. Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız."dedi.

Bakan Koca’nın yaptığı bu açıklama özellikle SMA hastaları için bir umut oldu. Ülkemizin savunma sanayisinde gösterdiği başarının ardından Sağlık alanında da önemli bir hizmeti hayata geçirecek olması hepimizin gurur kaynağı oldu.  Türkiye eski Türkiye değil söylemini doğrulayan bu açıklamanın ardından muhalefetin nasıl bir açıklama yapacağını bizler de merak ediyoruz. 

Gerçek şu ki bir çok alan da olduğu gibi sağlık alanında da ülkemiz çağ atladı. Şehir Hastanelerinin önemini ilk zamanlarda algılayamayan bazı çevrelerin özellikle pandemi döneminde yaptığı başarılı hizmetleri görünce fikrinin değiştiğini gördük. Kısacası bu hizmetler halkımız için yani bizler için.Gurur duyalım ve bu hizmetlerin devam etmesi için destek olalım…