Ulusal Platforma Elazığ'dan Büyük Katkı

Türkiye genelinde artan trafik kazalarını önleme ve güvenli sürüş için çeşitli eğitim ve etkinliklerin altına imzasını atmaya hazırlanan Ayyıldız Motosiklet Federasyonu kısa adıyla AYMOF altı farklı derneğin birleşimi ile 19 Aralık 2023 tarihinde resmen kuruldu.

Ulusal Platforma Elazığ'dan Büyük Katkı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre motosiklet kullanımı, son iki yılda ülke genelinde neredeyse dört kat arttı. Toplumun motosikleti seçme nedenlerinden biri geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan pandemi salgını. Pandemi ile toplu taşıma araçlarını tercih etmek istemeyen kullanıcılar motosiklete yöneldi; ayrıca motosikletin sağlam, çevik ve pratik bir motorlu taşıt olduğunu fark edenler, trafiğe takılmadan ve daha ekonomik şekilde ulaşım sağlamak için motosikleti tercih etmeye başladılar. Otomobil markalarının üretim konusunda ihtiyaca yönelik araç yetiştirememeleri ve artan yakıt fiyatları, ülkemizde motosiklet kullanımının artmasına sebep olmuştur. 

“Kullanıcılarının profesyonel ve bilinçli bir şekilde motosiklet kullanımı için birçok ayrıntı mevcut. Motosikletin gerekli bakımları, kullanılan ekipmanların kalitesi, en önemlisi de motosiklet kullanıcıları dışında trafikte var olan diğer sürücülerin motosikleti motorlu taşıt olarak algılaması” diyerek motosiklet sürücülerinin trafikte daha fazla fark edilmesini amaçlayan Global Mobis Dernek Başkanı Sercenk EMİROĞLU, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde ve özellikle ilimizde motosiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ölümcül motosiklet kazaları da artmaya başladı. Bu kazaların önüne geçip kazalar yaşanmadan önlem alma bizim en öncelikli amacımız. Bu nedenle Elazığ’da faaliyet gösteren Global Mobis Derneği, kendisi dışında beş farklı dernekle güçlerini birleştirerek bir motosiklet federasyonunun kurulmasına vesile olmuştur.”

Ulusal Platforma Elazığ'dan Büyük Katkı

Doğu Anadolu’da ilk kez 2022’de gerçekleştirilen ve Elazığ’ın Ağın ilçesinde iki yıldır motosiklet festivali düzenleyen komitede yer alan Global Mobis Dernek Başkan Yardımcısı Nadir GÜR, “Derneğimizi oluşturan üyelerimiz her ne kadar motosiklet kullanımı ve toplu sürüş amacıyla bir araya gelse de öncelikle biz bir aileyiz. Aile kavramını daha geniş şekilde açıklarsak, evimizde misafir edemeyeceğimiz insanları derneğimize de üye yapmıyoruz. Motosiklet modeli ne olursa olsun, hangi mesleği icra ederse etsin; bizim için önce kendisine ve toplumun ahlaki değerlerine saygılı olmayı bilmeli, vatanı ve milletini sevmelidir. Böyle bir üye profilinin bulunduğu derneğimiz, yeri geldiği zaman bağlı bulunduğu bölgesinde yaşayan insanına ve genel manada insanlığa katkı sunacak projeler geliştirmiş, faaliyetlerini de hep bu doğrultuda gerçekleştirmeyi başarmıştır. Şimdi de gönüllü olarak elimizi taşın altına koyup Türkiye’de söz sahibi olacak bir federasyonun oluşumunda yer alıyoruz. Bu hem ilimiz hem de bizim için büyük bir vizyon ve sorumluluğun göstergesidir.

Ulusal Platforma Elazığ'dan Büyük Katkı

Ayyıldız Motosiklet Federasyonunda Hatay Körfez Motosiklet Derneği, Adana Gezgin Motosiklet Derneği, Elazığ Global Mobis Derneği, Rota 61 Trabzon Motosiklet Derneği, Osmaniye Savrun Motosiklet Kulübü Derneği ve Mersin Silifke Motosiklet Kulübü Derneği kurucu dernekler olup bu federasyona kırk adedi resmi, yirmi dokuz adedi ise topluluk olan toplamda 69 farklı ilden topluluklar üye olmaya başlamıştır. Sayısı her geçen gün artan ve artacak olan üyeler şu an dört bin civarında üyeyi kapsamaktadır. Amacımız Türkiye’de seksen, seksen beş bin üyeyi bünyemizde barındırmaktır. Elazığ ilinde artık sadece bir dernek olarak değil, ulusal düzeyde söz sahibi olan bir federasyon olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Çok kısa sürede faaliyet planımızı oluşturup eğitici ve eğlendirici etkinliklerimizle Elazığ halkının her zaman yanında olacağız. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Elazığ Ağın Motofest 5, 6 ve 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.” diyerek yapılacak olan motosiklet festivalinin müjdesini de vermiş oldu.

Ulusal Platforma Elazığ'dan Büyük Katkı