Ulaş'tan 'Yerel Esnaftan Alışveriş Yapın' çağrısı

Velilerin okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmasını isteyen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 'Tüm kazancı bu şehre yatırım olarak geri dönen yerel esnafımıza Elazığlı vatandaşlarımız sahip çıkmalı ve alışverişlerinde tercihlerini yerel esnaftan yana kullanmalı' dedi.

Ulaş'tan 'Yerel Esnaftan Alışveriş Yapın' çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılmasına günler kala velileri okul alışverişi telaşı sararken Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş vatandaşların okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını istedi.

“YEREL ESNAFIN KAZANCI; ŞEHRİN KAZANCINA OLACAK”

Yerel esnaf kazanırsa bu şehrin kazanacağını dile getiren Ulaş,” Yerel esnafın kazanması bu şehirde binlerce ailenin yüzünün gülmesi, akşam evlerinde sıcak bir yemeğin olması demektir. Ekonomik krizle boğuşan esnafımız ne yazık ki BAĞ-KUR’unu, kirasını, faturalarını ödeyememekte. Vatandaşlarımız küçük ya da büyük alışveriş demeden yerel esnafımızın yolunu tutmalı. Bu şekilde esnafımız bir nebzede olsa rahat bir nefes alabilir” ifadelerini kullandı.

“YERELDEN YAPILAN HER ALIŞVERİŞ; ESNAFA CAN SUYU”

3 harfliler olarak tabir edilen zincir marketlerin Elazığ’a yok denecek kadar bir katkı sunduklarının altını çizen ulaş “ Zincir marketler bu şehre her mağazada 2-3 gencimizi çalıştırmak dışında bir faydası yok. Vatandaşlar, alışverişlerini yerel esnaftan yaparlarsa harcanılan para Elazığ’da kalır. Bu paralar da ilimize yatırım olarak geri döner. Vatandaşlarımız bir çorap, bir kalem dahi alacak olduklarında bile yerel esnafa uğrasınlar çünkü küçük alışveriş bile esnafımıza can suyu olacaktır” diyerek ders zili çalmadan ve çaldıktan sonra yerel esnafın düşünülmesi gerektiğini kaydetti.