Ulaş: 'Seçim Sonrası Umutluyuz'

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Ramazan ayında vatandaşların alışverişlerini yerel esnaflardan yapmalarını istediklerini, yerel esnafın fiyatları ulusal marketlerin fiyatlarından daha uygun olduğunu ve yerel seçimlerin sonrasında ekonominin eski günlerine dönmesini beklediklerini ifade etti. 

Ulaş: 'Seçim Sonrası Umutluyuz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Hakimiyet Gazetesine son aylarda yaşanan enflasyon yükseklikleri ve fiyat artışları hakkında açıklamalarda bulundu.

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Ramazan ayında vatandaşların yerel esnaflara daha fazla önem vermelerini ve alışverişlerini yerel esnaflardan yapmalarını beklediklerini ifade etti. 

Ulaş: 'Seçim Sonrası Umutluyuz'

YEREL ESNAFIMIZA DESTEK ŞART 

Mitat Ulaş: “Vatandaşlarımızdan beklentimiz alışverişlerini yerel esnafımızdan yapmalarıdır. Vatandaşlarımızın esnaflarımıza destek vererek esnafımızın da bayram yapmalarını sağlamalı ve ilimizin ekonomisine katkı sunmalarını istiyoruz. Allah’a şükürler olsun bir Ramazan Ayında da orucumuzu tutup Bayrama kavuşmayı bekliyoruz. Bizler yılın tüm günleri olduğu gibi ramazan ayında da esnafımızla iç içe geçiriyoruz. Esnaflarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” dedi. 

ESNAFIMIZ VE VATANDAŞ DERTLİ 

Yaşanan fiyat artışları nedeniyle hem vatandaşların hem de esnaflarımızın zor günler yaşadığını ifade eden Ulaş, “Ramazan ayı esnaflarımız için çok yoğun geçmiyor. Yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşlarımızın alım gücünü düşürdü. Durum böyle olunca esnaflarımız da zor durumda kaldı. Yaşanan zamlar nedeniyle esnafımız sattığı ürünü tekrar yerine koyamıyor.” dedi.  

Ulaş: 'Seçim Sonrası Umutluyuz'

“YEREL ESNAFIMIZIN FİYATLARI ULUSAL MARKETLERİN FİYATLARINDAN DAHA UYGUN”

Ramazan ayında esnafların işlerinin biraz olsun artması için vatandaşlarımızın mutlaka alışverişini yerel esnaflardan yapmaları gerektiğini ifade eden Ulaş, “Esnafımızın işlerini bir nebze olsun canlandırmak adına bizim vatandaşlarımızdan tek istediğimiz ramazan ve bayram alışverişlerini küçük esnaftan yapsın. Özellikle esnaflarımız bayram alış verişlerini dört gözle bekliyor. Vatandaşlarımız iyi bilsin ki yerel esnafımızın fiyatları ulusal marketlerin fiyatlarından daha uygundur.” dedi.

YEREL SEÇİMLER SONRASI İNŞALLAH DÜZELİR 

Ülkemizde yaşanan ekonomik durgunluğun esnafları da etkilediğini belirten Ulaş, “İnşallah bu durgunluğu en kısa sürede ülke olarak atlatırız. Önümüzde bir yerel seçim var. Tüm ülke yerel seçimleri bekliyor. Bizler de esnaflar olarak yerel seçimler sonrası ekonominin düzelmesini ve hem vatandaşın hem de esnafların eski günlerine dönmesini bekliyoruz. Özellikle BAĞKUR ödemelerinin yüksek olması bizleri çok zorluyor.” diye ifade etti. 

YEREL ESNAFA CAN SUYU OLACAKTIR 

Ulaş son olarak ise  “Vatandaşlar, alışverişlerini yerel esnaftan yaparlarsa harcanılan para Elazığ’da kalır. Bu paralar da ilimize yatırım olarak geri döner. Vatandaşlarımız bir çorap, bir kalem dahi alacak olduklarında bile yerel esnafa uğrasınlar çünkü küçük alışveriş bile esnafımıza can suyu olacaktır. Yerel esnafın kazanması bu şehirde binlerce ailenin yüzünün gülmesi demektir. Ekonomik krizle boğuşan esnafımız ne yazık ki BAĞ-KUR’unu, kirasını, faturalarını ödeyememekte. Hep birlikte inşallah tekrar eski günlerimize döneriz.” dedi.