TYP Kontenjanlarına bir tepki de Bakan Gündoğan'dan geldi

Elazığ genelinde istihdam edilecek 205 TYP kontenjanı içerisinde Ağın, Keban ve Sivrice ilçelerine kontenjan verilmedi.

TYP Kontenjanlarına bir tepki de Bakan Gündoğan'dan geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ’da merkez:135 işçi, Kovancılar İlçesi’nde 18 işçi, Karakoçan İlçesi’nde 16 işçi, Palu İlçesi’nde 11 işçi, Arıcak İlçesi’nde 10 işçi, Alacakaya İlçesi’nde 5 işçi, Baskil İlçesi’nde 5 işçi, Maden İlçesi’nde 5 işçi alınmak üzere toplamda 205 kişi alınacak.

Açıklanan kontenjan içerisinde Ağın'a kontenjan ayrılmamasına Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, tepki gösterdi. Başkan Uslu, ihtiyaç olduğu halde konten ayrılmamasını çok çirkin olarak niteleyerek: "Ağın Milli Eğitim Müdürlüğünün ve hemşehrilerimizin acil ihtiyacı varken Ağın'a TYP Personeli istihtadımı yapılmaması çok çirkin. Planlamayı yapan yetkililere ilçem ve hemşehrilerim adına hakkımızı helal etmediğimizin bilinmesini isterim" dedi. 

GÜNDOĞAN: "BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ"

Bir Tepki de Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan'dan geldi. Başkan Gündoğan'dan bu yanlıştan acilen dönün çağrısı geldi. Gündoğan, "TYP kapsamında personel istihdamı yapılırken  ve bütün ilçelere kontenjan verilmişken Sivrice ve Ağın ilçelerimize neden verilmediğini merak ediyoruz. Bu iki ilçemizde  işsizlik mi yok? Depremin merkez üssü olan ve bu dönemde en fazla desteğe ihtiyaç duyulan ilçeimize yapılan bu ayırımı doğru bulmuyoruz ve bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesini bekliyoruz" dedi.