TYB'de Namlı Dönemi

Türk yazım  hayatına yön veren yazarlar, dergiler, ekoller olduğu gibi merkezîne edebiyatı alan birçok dernek, vakıf ve birlikleri de görüyoruz ülkemizde.

TYB'de Namlı Dönemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk edebiyatına milli bir bakış ve topluma duyarlı bir yaklaşım getiren ve D. Mehmet Doğan tarafından kurularak yüzlerce yazar ve şairin bir araya gelmesini sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği, geçtiğimiz yıllarda hikâyeciliği, şairliği ve son yıllarda “Bir Göç Ne Bırakır Ardında?” isimli eseriyle deneme alanında da gücünü gösteren Nazım Payam’ın kurucu başkanlığında  2021 yılında Elazığ’da da açılmıştı.

Bugüne kadar;  Şehir Kültürü ve Kültürlü Şehirler Sempozyumu gibi ülkenin çok sayıda saygın yazarının konuk olduğu önemli bir çalışmayı Elazığ ile buluşturan, “Edebiyat Atölyesi” çalışmasıyla yetenekli kalemlerin kendilerini geliştirmesini sağlayan ve bu çalışmalarıyla önemli başarılara imza atan ve bu sebeple TYB Genel Merkezi tarafından  2022 yılında “yılın şubesi” seçilerek berat ile ödüllendirilen Elazığ Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinde bayrak değişimi yaşandı.

Yapılan Genel Kurul’da başkanlığa akademisyenliği ile yazarlığı birleştiren naif kişilik Doç. Dr. Taner Namlı seçildi.  Yönetim kurulu ise; Kemal Batmaz, Ömer Kazazoğlu, Sibel Öztaş ve Giray Yılmaz’dan oluştu.

Kitapların arasında kaybolup bu iklimde  huzuru  bulmayı, yöneticiliğe ve başkanlığa tercih eden Nazım Payam hocamız her ne kadar başkanlığı Taner Namlı  Hocaya bıraksa da Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi ile Bizim Külliye Dergisi’nin  derleyeni, toplayanı, proje üretip hedef göstereni, her çalışmaya  Yunusca  ve fedakârca destek vererek hem yaş hem de yazarlık yönüyle ağabeyliğini ve üstatlığını herkesin takdir ettiği bir değer olarak baştadır ve baş tacıdır…

Yazarlar Birliğinin yeni yönetimini tebrik ediyor, unutulmaz çalışmalarından dolayı Nazım Payam hocamıza teşekkür diyoruz.