TÜSİAD'ın Derdi Başka

Geçmişte de kendi üzerine vazife olmayan sözde raporlar yayınlayıp iktidara parmak sallayan patronlar kulübü TÜSİAD, bu yönüyle bir kez daha ortaya çıktı.

TÜSİAD'ın Derdi Başka
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte sırf İmam Hatiplerin önünü kesmek amacıyla meslek lisesi düşmanlığı yapan ancak sanat okulu mezunu ara eleman bulamayınca çark edip “meslek lisesi memleket meselesi” diyen TÜSİAD, bu kez de ekonomik meseleleri bir kenara bırakarak hükümetten İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesini talep etti.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu'nda konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, "İkinci yüzyılımıza girerken toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama konusunu konu dışı bırakacak çalışmalarımız olmalı. Kadın erkek eşitsizliği ortadan kalkmalı. Türkiye’nin ikinci yüzyılının ilk parlamentosundan taleplerimizden bir tanesi de İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama da gösteriyor ki TÜSİAD’ın derdi ekonomi ve üretim değil. Patronlar başka bir şeyin peşinde. Ailenin yıkılması ve parçalanması gibi Türk toplumunu ifsat etmeye yönelik adımlar atan TÜSİAD’tan ülkenin faydasına ve hayrına bir şeyler beklemek saflık olur.

Türkiye, yeni yüzyılda hem aileyi hem de nesilleri koruma yönünde güçlü adımlar atmalı ve LGBT’ye asla prim vermemeli, koruyucu önlemleri de almalıdır.