Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Temsilciliği'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ temsilcileri Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Temsilciliği'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Temsilcisi, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Namlı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Sibel Öztaş, Giray Yılmaz, Kemal Batmaz ve Ömer Kazazoğlu’nun da bulunduğu ziyarette bir takım açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Namlı, yeni yönetimin bir ay kadar önce değiştiğini ve ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Derneklerinin nihai amaçlarından bahseden Doç. Dr. Namlı, “Bizim amacımız, misyonumuz Elazığ’da eli kalem tutan gençlerimizi, yazar, çizer, her kim olursa olsun yazmaya, okumaya kültür sanat faaliyetlerine kadar her insanımızla buluşabilmek. Onlara kulak verebilmek, omların yazı faaliyetlerine bir kapı aralamak, ürünlerini tanıtmak, ürünleri üzerinde konuşmak. Bu şekilde şehrimizde bir kültür ikliminin zenginleşmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Halkla temasımızın en kolay ve sağlıklı yollarından birisi de gazetelerimiz. Bu gazetelerimizle gençlerimizi yönlendirme isteriz. Yazı yazan insanlarımızı yönlendirmek isteriz. Bünyemizde yazarlık atölyeleri oluşturmak isteriz. Şehrin her kurumuyla; Valiliğimizle, Belediyemizle, derneklerimizle iş birliği yapmak istiyoruz. Onların da sağduyuyla yaklaşacağına inanıyoruz. Zamanla faaliyetlerimiz zenginleşecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Temsilciliği'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Elazığ’da yapmak istedikleri projelerden ve ulaşmak istedikleri sonuçlardan bahseden Doç. Dr. Namlı, “Bir iki ayda bir yaptığımız toplantılarımızda, eser sahibi olan mensuplarımızı getiriyoruz ve konuşturuyoruz. Mensuplarımız hem konuşmacı hem de dinleyici olarak katılıyorlar. Temel amacımız insanlarımızın kendisini yazarak ifade edebilmesi, bu özelliği kazanıp geliştirmesi. Vatandaşlarımız yazılı ürünleriyle kendilerini ifade etsin istiyoruz. Bu sayede sosyal ve kültürel hareketliliğe imkan vermek istiyoruz. İnsan kendini ifade edebildiği müddetçe sağlıklı bir yaşam sürebilir. Kimisi bunu konuşarak yapıyor kimisi ise yazıyla yapıyor. Bizim amacımız yazarlar topluluğu olarak yazan insana imkan vermek ve okuruyla buluşturabilmek.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.