Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un renkleri belli oldu

Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü, yarın açılacak. Açılışa saatler kala Togg ile ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Meğer yerli otomobilin her rengi farklı bir anlam taşıyormuş. İşte detaylar…

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un renkleri belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa'nın Gemlik ilçesinde temelinin 18 Temmuz 2020’de atıldığı Gemlik Kampüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın açılacak. 

Yılda 175 bin araç üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretilmesi hedefleniyor.

TOGG KISA SÜREDE ÜRETİME HAZIR HALE GELDİ
Türkiye'nin otomobilinin üretileceği, 20 milyar liranın üzerinde yatırımla kurulan fabrika, ilk kazmanın vurulmasının ardından 2 buçuk yıldan kısa süre içinde üretime hazır hale geldi. 

HER BİR RENK FARKLI ANLAM TAŞIYOR
Teknik özellikleriyle ve tasarımıyla göz dolduran TOGG'un renklerinin de anlamlarının olduğu ortaya çıktı.
Togg, kampüsünün de yer aldığı Gemlik'in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sularını, Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını, Kula'nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini bugüne taşıyan gri ihtişamını, Kapadokya'nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığını, C-SUV'un dış renklerinde buluşturdu.