Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji konusunda ülkelerin Türkiye'yi desteklediğini belirterek anlaşmalar yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"SURİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ YEİNDEN ELE ALABİLİRİZ"
ABD ve Rusya istihbarat başkanlarının Türkiye'deki görüşmelerinde nükleer silah konusunun gündeme geldiğini söyleyen Erdoğan, Biden'la Bali'de yaptığı görüşmenin detaylarına dair bilgiler paylaştı. Tahıl anlaşması konusunda ABD Başkanı'nın teşekkür ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, Biden'ın kendisine, "Bunun dışında F-16'larla ilgili konuda 'işin tamamen elinde olduğunu, bunun hassasiyeti içerisinde olduğunu' söyledi. Bu konudaki ilişkilerimizi devam ettireceğiz" dediğini ifade etti.

İtalya'nın yeni başbakanı Giorgia Meloni için, "Sözünü esirgemeyen bir hanımefendi" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile olan münasebetlerini dört başlıkta öne çıkarmayı özellikle ifade etti" diyerek, İtalya-Türkiye ilişkilerinin geliştirmeye dair karar aldıklarını belirtti.

Erdoğan ayrıca, "Vakti, saati geldiğinde Esad'la da görüşebiliriz demiştiniz. İki ülke ile ilgili son gelişmeler ne durumda?" sorusuna, "Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz" şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3