Türkiye'den dijital güvenlik hamlesi: 1.731 FETÖ bağlantılı hesap erişime kapatıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yürütülen dijital izleme ve analiz çalışmaları kapsamında FETÖ ile bağlantılı toplam 1.731 sosyal medya hesabının erişime engellendiğini açıkladı. Terörizmi öven ve psikolojik harekât yürüttüğü tespit edilen 361 hesap için de ayrıca işlem yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yürütülen kapsamlı dijital izleme ve analiz çalışmalarının aralıksız ve çok boyutlu şekilde sürdüğü bildirildi.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran tarafından yapılan açıklamada, 30 Ocak 2026 tarihinde kamuoyuyla paylaşılan ilk çalışmada FETÖ ve FETÖ ile iltisaklı 379 sosyal medya hesabının tespit edilerek erişime engellendiği hatırlatıldı.

1.352 YENİ HESAP TESPİT EDİLDİ

Açıklamaya göre, sonraki teknik analizler ve dijital ağ çözümlemeleri sonucunda 1.352 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabı daha belirlendi. Bu gelişmeyle birlikte toplamda erişime engellenen FETÖ bağlantılı hesap sayısı 1.731’e yükseldi.

TERÖR PROPAGANDASI YAPAN HESAPLARA EK İŞLEM

Yapılan detaylı incelemelerde ayrıca terörizmi öven, terör faaliyetlerini teşvik eden ve Türkiye’ye karşı psikolojik harekât yürüttüğü belirlenen 361 sosyal medya hesabı hakkında da işlem yapıldığı açıklandı. Bu kapsamda, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları başta olmak üzere ilgili kurumlarla tam koordinasyon içinde erişim engeli tedbirlerinin uygulandığı belirtildi.

DİJİTAL DEZENFORMASYON VE ORGANİZE PROPAGANDA

Açıklamada, söz konusu dijital yapılanmaların sistematik dezenformasyon ürettiği, eşgüdümlü propaganda faaliyetleri yürüttüğü ve kamuoyunu manipüle etmeye yönelik organize bir şekilde hareket ettiği tespitlerine yer verildi.

MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin terörle mücadelesini yalnızca sahada değil, dijital mecralarda da sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir terör örgütüne, hiçbir uzantısına ve millî güvenliğimizi hedef alan hiçbir dijital operasyona müsamaha gösterilmeyecektir. Türkiye, bütün kurumlarıyla dijital alandaki tehditlere karşı teyakkuz halindedir ve mücadelesini kesintisiz şekilde sürdürecektir.”