Türkiye Beyaza Bürünmeye Hazırlanıyor!

Türkiye, Kasım ayının gelmesiyle birlikte kış mevsiminin soğuk yüzünü hissetmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son dakika raporuna göre, ülkenin birçok bölgesinde sıcaklık ani düşüşlerle kar yağışına dönüşüyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde de sıcaklık düşüşleri gözlemleniyor.

Türkiye Beyaza Bürünmeye Hazırlanıyor!

İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde vatandaşlar, kar yağışının ne zaman başlayacağını merak ediyor. MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul'a kar yağışının yakın zaman içinde başlaması bekleniyor. Özellikle doğu bölgelerinde karın etkisini artırması ve batıya doğru ilerlemesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörüyor. Kuzey Ege, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Rize ve Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batı kıyılarında yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ
Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri, zaten karla kaplanmış durumda. Ağrı’nın Tendürek Dağı bölgesindeki köyler ve Ardahan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, etrafı bembeyaz bir örtüyle kapladı. Vatandaşlar, sabah evlerinden çıkınca bu beyaz örtüyle karşılaşarak, bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

TÜRKİYE'NİN GENELİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, Perşembe gününden itibaren Türkiye genelinde yağışlı bir hava hakim olacak. Marmara Bölgesi'nde Perşembe'den Pazar'a kadar yağış bekleniyor. Gelecek hafta da yağışların bölgesel olarak devam etmesi öngörülüyor.