Turizme Yeni Bir Soluk

İlimiz turizminin  gelişmesi açısından örnek bir uygulamaya imza atıldı. Gezin'de bulunan eski İLBANK tesisinin yatırım şartıyla özel bir işletmeye ihale edilmesinin ardından aynı uygulama Hazar Baba Kayak Merkezi'nde yaşandı ve tesisi, başta motel ve kafeterya olmak üzere yatırım yapılması şartıyla ihale edildi. Aynı yöntemle Baskil kanyonlarının da turizme kazandırılması bekleniyor

 Turizme Yeni Bir Soluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Coğrafi konumu, doğal ve tarihi güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyelini bünyesinde barındıran Elazığ, yıllardır bu konuda gerekli atağı bir türlü yapamıyordu. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olabilecek mekanlar ne yazık ki hak ettiği değeri ve yatırımları bir türlü kazanamıyordu.

TURİZME YENİ BİR SOLUK

Turizm alanındaki önemli potansiyeli bir türlü katma değere çeviremeyen ve bunu sıklıkla gündeme getiren Hakimiyet Gazetesi’nin çağrısı karşılık buldu.

İlk etapta adeta Akdeniz’in bir kasabası gibi nitelikleri olan Gezin’deki İLLER Bankası’na ait atıl tesis yatırım şartlı ihaleye çıkarak özel bir firmaya devredildi. Çalışmaların hızla ilerlediği bu tesisin yanında Dünya’nın ve Türkiye’nin göl manzaralı nadir kayak merkezlerinden olan Hazarbaba Kayak Merkezi’nde de sevindirici bir gelişme yaşandı. Tesis yapım şartlı çıkılan ihale başarıyla sonuçlandırıldı.

 Turizme Yeni Bir Soluk

TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Sivrice’deki bu iki önemli alanın kısa bir süre sonra gerekli yatırımların tamamlanarak faaliyete geçmesi bekleniyor. İhaleyi Türkiye’deki birçok turizm noktasının işletmesini yapan ve devraldığı yerlerdeki ziyaretçi sayısını katbekat artırma özelliğiyle bilinen hemşehrimiz Nurettin Bahçeci aldı. Bahçeci iki tesisle de ilgili yapılacak çalışmalar hakkında Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

ELAZIĞ, POTANSİYEL BİR TURİZM CENNETİ

Elazığ’ın çok büyük bir turizm potansiyelini bünyesinde barındırdığını belirten Bahçeci: “Elazığ gerek tarih, gerek doğa gerekse de inanç turizm ile çok zengin bir potansiyele sahip. Bütün iller ile mukayese edilirse ilimiz ilk 10’nun içerisinde diyebiliriz. Tabi Hazar gölü gezin köyü mevkiinde bulunan yani Maden ilçesine bağlı bir yer orası. Kiraladığımız alan. Bizden önce İl Özel İdaresinin uhdesindeydi. Yapılan ihale bizim şirketin uhdesinde kaldı. Yatırım yapma şartı ile yapılan bu ihale Elazığ turizmine büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü bölgemiz sıcak bir bölge. Özellikle Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa ve Mardin civarından misafirleri ağırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 Turizme Yeni Bir Soluk

 “TÜRKİYE VE DÜNYADAN MİSAFİR AĞIRLIYORUZ”

Yaptıkları yatırımlar neticesinde birçok yerli ve yabancı turist ağırladıklarını belirten Nurettin Bahçeci, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Tabi o bölgeden gelen misafirlerimizin Elazığ ekonomisine büyük katkıları oluyor. Bunlar bu katkıyı sunarken tabi ki hak ettikleri o hizmeti de almaları lazım. Malumunuz Hazar gölü çevresinde devlet kurumlarına ait yaklaşık 10-15 tane sosyal tesis var. Daha önce yine Hazar gölünde orman kampının ihalesi bizde kalmıştı. Orayı alarak güzel bir tatil köyü yaptık. Yaptığımız bu tatil köyü ile hem bölgeden hem de ülkeden hatta yaptığımız büyük organizasyonlar ile tüm dünyaya tanıtma imkânı bulduk. Türkiye’den ve dünyadan da misafir ağırlıyoruz.”

“GEZİN’DEKİ TESİS KISA BİR SÜRE SONRA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK”

Gezin’deki tesislerin inşa çalışmaları hakkında bilgi veren Bahçeci: “Gezin’deki İller Bankası ait olan daha sonra İl Özel İdaresinin satın aldığı o yeri biz ihale ile kiraladık. Tabi bu yerde yapılacak yatırımların maliyeti 25-30 milyon lira civarı. Otel kısmını 35 tane 1+1 evimiz var. Bunların tamamını bitirdik. Allah nasip ederse ilkbahar da başlayıp sezon sonuna ya da 2024’ün sonuna kadar orada 25 tane kadar bungalov ev, aquapark, iskele, tekne alınarak hem Elazığ’ın hem de bölgenin hizmetine sunulacak” dedi.

 Turizme Yeni Bir Soluk

“HAZARBABA İÇİMİZDE YARAYDI”

Devlet eliyle işletmecilik olmayacağını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti: “Hazarbaba Kayak Merkezi yıllardır içimizde kanayan bir yaraydı. Devlet kanalı ile turizm işletmeciliği yapılamayacağını bütün dünya biliyor. Devlet, kamu görevlerini yapıyor, Sayın Valim de bunun bilincinde. Malumunuz Tokat’tan geldi Sayın Valimiz. Tokat ilinde de işlettiğimiz bir Ballıca Mağarası var. Buranın ihalesi bende kaldığında orası yine orman muhafaza memurlarının işlettiği bir mağaraydı. Yılda 10 bin ziyaretçisi varken bizim yaptığımız yatırım ve hizmetler ile şuanda yaklaşık yılda 200 bin ziyaretçi alıyoruz.”

 Turizme Yeni Bir Soluk

“HEM YATIRIM HEM TANITIM YAPACAĞIZ”

Hazarbaba Kayak Merkezi’nin önemli bir turizm noktası haline geleceğini belirten Bahçeci, açıklamasında: “Tabi Hazarbaba kayak merkezini yaptığımız işletme tecrübesi ile değerlendirdiğimiz zaman ben yetkili arkadaşları Hazarbaba Kayak merkezi yılda kaç ziyaretçi alıyor diye sordum. Yaklaşık 15-20 bin civarında dediler. Bizim çok ciddi yatırımlarımız olacak. İdarenin bizden istediği asgari 10 oda ve 20 yataklı bir otel. Restaurantı, kafeteryası ve diğer üniteler. Fakat bizim hedefimiz 20 odalı 50 yataklı bir otel var. Mevcut kafe ve restorandın yeri sökülerek önümüzdeki sezon yerine 300-400 misafirimizi ağırlayabileceğimiz bir alan oluşturacağız. Onun haricinde farklı etkinliklerimiz olacak” ifadelerine yer verdi. 

KURUMLAR DA DESTEK OLMALI

Elazığ’daki yatırımların Türkiye’deki diğer noktalarla rekabet edebilmesi için özel sektörün yanında kamunun da destek mekanizmalarını devreye sokması gerektiğini belirten Bahçeci: “Yapacağımız kültürel ve sanatsal etkinlikler ile biraz daha ön plana çıkmayı düşünüyoruz. Malum kış turizm denildiği zaman eskiden hep akıllara Uludağ, Sarıkamış, Palandöken, Erciyes gelirdi. Şimdi rakiplerimiz arttı. Ülkemizin 40  yada 50 vilayetinde kayak merkezleri var. Bizim bunlar ile rekabet edebilmemiz için çok ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Bu yatırımlar neticesinde ancak rakiplerimiz ile yarışabiliriz. Tabi bu sadece bizim üzerimize düşen görevi söylüyorum. Devlet eli ile de yapılması gereken birçok şeyimiz var. Malum o Sivrice merkezden Hazarbaba Kayak Merkezine giden o yolun darlığını ve tehlikesini hepimiz biliyoruz. Ben inanıyor ve güveniyorum. Sayın Valimiz oraya bir el atar. O yolu genişletirse ve altyapıda da bize destek verirlerse biz hedefimizi yaz-kış turizmi  olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.