Turizm Unutulmasın

Pandemi döneminden sonra bahar aylarını yaşadığımız, bir ay sonra da yaza merhaba diyeceğimiz günleri yaşıyoruz.

Turizm Unutulmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanlarımız uzun süreli evde kalmaktan ve özellikle şehir dışına çıkamamasının acısını bol bol gezerek ve turlara katılarak çıkarmak istiyor.

İlimizin tarihi ve turistik merkezleri de bu hareketlilikten nasibini alacak.

Elazığ Belediyesinin Harput’ta gerçekleştirdiği önemli çalışmalar, bu beldeyi gözde mekanlar arasına sokmayı başardı.

Aynı çalışmaların Sivrice Hazar Gölü çevresinde, geçen yıl yolu olmadığı için epey gündem olan kanyonlar ve Palu üçgeninde de Elazığ Valiliği tarafından yapılması ve yeni sezona hazırlanması bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Vali Ömer Toraman başkanlığında yapılan Turizm temalı toplantıda hangi kararlar alındı ve bunun sonuçları sahaya nasıl yansıdı ya da yansıyacak bilmiyoruz ama 19 Mayıs tarihi ile birlikte hızlı bir tur gezileri ya da özel araçla ilimize gelecek misafirlerimizi ağırlayacağız. 

Umarız güzel duygular ve umutlarla şehrimize gelenleri mutlu ve memnun göndereceğiz. Aksi durumda ise kaydeden şehir yani hepimiz oluruz.

Kurumlarımızın turizm temalı toplantı ve çalışmalar yapması ve bunun somut yansımalarını misafirlerimize sunmaları gerekiyor. 

Bilinmelidir ki şehirlerin ekonomilerine en çok katkı sağlayan sektör turizm olmuş durumda. Bu kadar zengin kaynak ve potansiyele rağmen neden bu değerlerimizi en güzel şekilde değerlendirmeyelim.

… Ve turizmi unutmayalım.