Turizm, Turizm, Turizm…

Geçtiğimiz günlerde canlı yayına çıkan Ak Parti Milletvekilleri Prof.Dr. Erol Keleş,  Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı da pazar günü gazetemizi ziyaretleri esnasında CHP milletvekili Gürsel Erol'un da ittifak ettikleri tek ve en önemli konu şehrin turizm alanında adımlar atmasının zorunluluğu ve gerekliliğini dile getirmek oldu.

Turizm, Turizm, Turizm…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem siyasilerimiz hem de şehir adına söz söyleme ve yazma konumunda bulunan herkes, hatta sokaktaki vatandaşımızın da tespiti ve tepkisi odur ki tüm zenginliklerimize rağmen turizmde istenilen noktada değiliz.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğuları’nın Harput’ta gerçekleştirdiği projeleri çıkartırsanız son yıllarda bu konuda çivi çakılmamış bir şehir görürsünüz.

Harput’un UNESCO geçişi kültür mirası listesine alınmasının taçlandırılmasına yönelik hizmetleri sadece Elazığ Belediyesi’nden beklemek haksızlık olur. Her ne kadar Harput, dört yıl öncesinden çok farklı ve önemli bir yer sahipse de Palu, Keban, Baskil kanyonları ve özellikle Sivrice, Hazar Gölü ve Hazarbaba Kayak Merkezi çok sahipsiz, bakımsız ve harap durumda…

Bu konudaki eksiklikleri gören ve bilen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek hazırlanan projeleri sundular ve destek istediler.

Elazığ’ın ülkenin parlayan yıldızı olma yolundaki bu gayret ve çabaları anlamlı buluyor ve şehre önemli kazanımlar getireceğine inanıyoruz.  Elazığ artık turizm konusunda şeytanın bacağını kırmalı ve atağa geçmeli. 

Bunun için önceliklerimiz, yol haritamız, bunun önündeki engellerimiz ve bunları aşmanın yolları konuşulmalı ve belirlenen hedefler için oluşturulmuş “Turizmin kırmızı kitabı”nı hazırlayıp hangi vali gelirse gelsin hedeften sapmayacak bir irade ortaya koymamız lazım.

Bunun için de sadece resmi kurumları değil, konu ile ilgili STK’ları, seyahat şirketlerini ve turizm üzerine çalışmaları olan uzmanların da olduğu bir bilim kurulu oluşturulup yola çıkılması lazım.

Umarız bu süreç geç kalınmadan başlatılır ve şehir artık turizmi değil, daha çok üretimi ve istihdamı düşünür  hale gelir.