Turizm, Bildiğiniz Gibi…

İlk defa keşfedildiğinde büyük heyecan uyandıran kanyonlar bu yaz sezonunda da hak ettiği değeri göremedi. Koskoca bir yaz sezonun da ne ciddi bir çalışma yapıldı ne de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir tanıtım. Yaşanan bu olaylar da gösterdi ki Elazığ, bünyesinde barındırdığı değerlerin kıymetini bilmiyor. 

Turizm, Bildiğiniz Gibi…

Kübra Kabukçu/ İlk keşfi yapıldığında büyük heyecan uyandıran kanyonlar, bu yıl da hak ettiği değeri görmedi. Kanyonlara yönelik her hangi bir ciddi adım atılmazken, yerli ve yabancı turistlerinde yine şaşkınlık yaşamalarına sebep oldu. 

İlimizin çok sayıda turizm potansiyeli bulunmasına rağmen, bu zenginlikleri yapılacak tesislerle ekonomiye kazandırmak amacıyla Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardan beri yaptığımız çağrılara rağmen yeteri derece mesafe alınamaması tepkilere yol açıyor.

Turizm, Bildiğiniz Gibi…

BULUP, TANITIP ARKAMIZI DÖNDÜK 

Harput, Hazar Gölü, Palu, Keban Barajı ve son keşfedilen Baskil ilçe sınırlarında bulunan kanyonlar gibi sayısız tarihi ve turistik değeri bağrında bulunduran Elazığ, bu merkezlerdeki altyapı ve tesis yetersizliği sebebiyle beklenilen ilgiyi göremiyor.  Bu konuda en büyük eksiklik ise tanıtımı çok güzel yapıldığı halde kanyonların halen istenilen şekilde değerlendirilememesi olarak gösteriliyor. 

BÜYÜK HEYECAN BÜYÜK TEPKİYE DÖNDÜ 

Elazığ’da geçmişi milyonlarca yıl öncesine dayandığı belirlenen, ancak yeni keşif olarak ortaya çıkartılan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için somut adım atılarak, iskeleler yapılmış ve büyük bir merak uyandırmıştı. Yapılan çalışmalar şehri heyecanlandırırken, tüm ülkenin gözü Elazığ’a çevrilmişti. 

Turizm, Bildiğiniz Gibi…

İLGİSİZLİK KURBANI OLDU 

Turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülen Saklıkapı ve Kara Leylek kanyonları için ise ilk somut adım atılmıştı. Kentin turizmde parlayan yıldızı olması planlanan kanyonlar için valilik koordinesinde İl Özel İdaresi tarafından Baskil ilçesinin Höyük köyünde, diğeri de Saklıkapı kanyonunun girişinde olmak üzere 2 adet yüzer iskele yapılmıştı. Uzunluğu 36 metre olan her bir iskelenin kara bağlantısı makaralı çelik hatlarla yapıldığı, su seviyesinin düşmesi veya yükselmesi durumunda iskeleyi hareket ettirmek mümkün olacağı kaydedilmişti. İlk keşfi yapıldıktan sonra sadece Elazığ’da değil tüm ülkede büyük merak uyandıran kanyonlar, daha sonra ilgisizlik kurbanı olmuştu. 

Turizm, Bildiğiniz Gibi…

BU SEZONU DA BOŞ GEÇİRDİK 

Yaşanan sorunların çözümü için kamuoyu merakla beklerken, bu yaz sezonu da büyük bir hüsranla geçti. Kanyonlar ile ilgili somut adım atılmazken, yerli ve yabancı turistlerin kanyonları ziyaret ettiği yönünde çok ciddi bir bilgi ya da haberler görülmedi. Geçtiğimiz yıllar da kanyonların turizme  kazandırılması için çalışmaların başlayacağı yönünde açıklamalar olmasına rağmen henüz net bir proje ve çalışmanın olmaması kafalarda soru işareti oluşturmaya başladı. 

Turizm, Bildiğiniz Gibi…

HER YIL KENDİNİ TEKRAR EDEN BİR ATALET  

Dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında Gezi Teknesi de alınmıştı. Bu kadar doğal güzellik ve imkan varken turizm konusunda her yıl sınıfta kalmamızın nedenleri çok ciddi bir şekilde araştırılması gerekirken, yetkililerin suskunluğa bürünmesi ise ayrı bir tartışma konusu.