TURİZM ATAĞIMIZ DEVAM EDECEK

SALGIN SONRASI DÜNYADA TURİZM TRENDLERİNİN DEĞİŞTİĞİNİ, İNSANLARIN BÜYÜK OTELLERDEN ZİYADE KARAVAN YA DA BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİ OLAN DOĞA İÇİNDEKİ BUTİK KONAKLAMA ALANLARINA YÖNELDİĞİNİ İFADE EDEN ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM, TURİZM YATIRIMLARININ ARTARAK DEVAM EDECEĞİNİ BELİRTTİ.

 TURİZM ATAĞIMIZ DEVAM EDECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’da turizm alanında yapılan çalışmalar ve Karakoçan ilçesinde yapılması planlanan termal tesis ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Kaldırım yaptığı açıklamada, “Sivrice ile ilgili bir master planı yapıyoruz. Master plan çalışmasını başlattık. Özellikle bu salgın sonrası dünyada turizm trendleri değişiyor. İnsanlar büyük otellerden ziyade artık karavan ya da bağımsız bölümleri olan çadırlarla doğa içindeki alanlara yöneliyor.”dedi.

KARAVAN VE ÇADIR TURİZMİ ÖNE ÇIKIYOR

Kovid-19 salgınından sonra dünya turizmin de değişiklikler olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, Hazar Gölü çevresinde yapacakları projeler hakkında şunları söyledi: “Hazar Gölü etrafını yeni turizm trendinin taleplerine göre konumlandırmaya başladık. Kovid-19 salgınında sonra yeni trende göre doğa ile iç içe ve uyumlu kamp alanları ya da konteyner benzeri, karacan ve çadır turizmi düşünüyoruz. Büyük otelden ziyade insanlara hizmet edecek ve konaklanacak butik konaklama mekânlarına yöneldik. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Hazar Gölü sahilindeki İLBANK ile Gezin beldesinde bulunan Hava Kuvvetlerine ait tesisi bünyemize kattık. Bu bölgede Özel İdare olarak yaklaşık 250 odalı ama birbirinden bağımsız bir konaklama merkezleri yapıyoruz.”dedi.

5 MİLYON BÜTÇE AYIRDIK

Turizm alanında birçok önemli projeyi hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Gezin beldesinde hem depremden etkilenen aileler hem de Tüm Türkiye’ye hitap edecek bir “ YAZ GENÇLİK KAMP MERKEZİ” projesi hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Su sporlarıyla, macera parklarıyla ve diğer aktiviteleriyle çok güzel bir kamp merkezi oluşturuyoruz. Bu projeye de yaklaşık 5 milyon lira bir bütçe ayırdık. Bu proje de hızlı bir şekilde tamamlanacak. Oradan çok örnek projeler çıkacak. Biliyorsunuz orda kayak merkezi ve zepline parkı da var. Bu projelerimiz tamamlanmıştı. Şimdi orda konaklama ihtiyacı var. Orada da inşallah 25 odalı bir butik otel yapacağız.”

ÖRNEK PROJE “EKOKÖY”

Aktivite çeşitlendirmeleri yaptıklarını ifade eden Vali Çetin Oktay  Kaldırım,“Yine Kızılay ile birlikte planladığımız Hazar Gölü etrafında  yeni turizm trendlerine uygun ve bağımsız bölümlerden oluşan 300 ev ve yanında butik oteli, yöresel ürünlerin üretimi, köy konağı, köy camisi ve spor tesisleriyle Türkiye’nin en güzel EKOKÖYÜ’nü yapacağız. Kızılay’ı ikna ettik. Yaklaşık 25 Milyon lira bütçe ayırdı. Biz projeyi hazırladık. Kızılay’a teslim ettik. Bu proje de inşallah en kısa sürede başlayacak. Onun dışında aktivite çeşitlendirmeleri yapıyoruz. Dağ bisikleti, yürüyüş ortamları, motokros alanları belirledik.”dedi.

 “JETBOAT” İLE  KANYON TURU

Baskil sınırları içinde bulunan doğa harikası kanyonlara büyük önem verdiklerini ve bu mekânları turizme kazandırmak için çalışmaların devam ettiklerini ifade eden Vali Kaldırım, “Kanyonlarımız bizim için çok önemli. Altyapı çalışmalarını hızlandırdık. İnşallah bir aya kalmaz 2 tane iskele kuruyoruz, kanyonların oraya. İskeleler kanyonların giriş ve çıkışlarında olacak. Biz zaten orada turlar için tekne almıştık. İnşallah Türkiye’de bir ilk olacak, Avustralya ve Yeni Zelanda da kullanılan bir tane JETBOAT alacağız. Siparişi verildi.1-2 ay içinde üretilecek ve gelecek. Kanyonlarımız da kullanacağız.” dedi.

MÜZELER YAKINDA

 Elazığ’ın tarihi mahallesi olan Harput ile ilgili projelerin devam ettiğini ve müze çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,“Harput’a dönük Elazığ Belediyesi ve bizlerin güzel çalışmaları var. Müze çalışmaları deprem nedeniyle biraz aksadı. İnşallah çalışmalarımızı tekrar başlatacağız. Hem Belediye’nin yapacağı müze hem de bizim yapacağımız kent müzesi ihale sürecine geldi. Onların inşallah ihalelerini yapacağız. Ağın ilçemiz için, “sakin şehir “unvanının alınmasında onay aşamasına geldi. Orada da 125 yıllık konağın restore çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah o konağı da butik otel ve müze yapacağız.” dedi.

SALGIN SONRASI TURİZM HAREKETLİLİĞİ

Elazığ’ın her köşesinde turizm projeleri ve çalışmaları olduğunu, bu konularda hem altyapı hem de proje çalışmaları yaptıklarını belirten Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, salgın sorası turizm sektöründe farklı bir hareketlenme yaşanacağını, bu alanda değişen trendlere ve gelişmelere Elazığ olarak hazır olduklarını, doğal güzelliklerimizi ve tarihi değerlerimizi ön plana çıkarmak için her türlü çalışmaları yapacaklarını ve yılın 12 ayı yaz-kış demeden işleyen bir turizmin olacağını ifade etti.

YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ

Hazar gölü yakınındaki Hazar Baba’da yüksek irtifa kamp merkezini çok önemsediğini belirten Vali Kaldırım; “Şundan dolayı önemsiyorum. Dünyada yaklaşık 57 olimpik branş var. Bunlar genelde çalışmalarını yüksek rakımlı alanlarda yapıyorlar. Dünya’da böyle 3 tane yer var. Hazar Baba’nın özelliği şu, 33 branşta yüksek irtifa kamp merkezi yapılabilecek bir yükseltiye sahip. Yani Dünya’da 3 noktadan biri Hazar Baba’dır. Çalışmalarımızı bitirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza projemizi sunduk. Ödenek talebinde bulunduk.”dedi.

TERMAL TURİZM İÇİN GÜN SAYIYORUZ

Karakoçan ilçesinde yapılması planlanan termal tesis ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Vali Kaldırım,“Karakoçan ilçemizde yapılacak termal tesis ile ilgili bir iş adamıyla anlaşma yapmıştık. Onlar da yatırım çalışmalarına başlamışlardı. Salgın nedeniyle gelemediler. Geçen hafta görüştük. İnşallah bayram sonrası gelecekler. Temel atma töreni tarihleri var. İnşallah temel atma töreni ile birlikte oradaki yatırımda devam edecek. Oldukça modern bir tesis olacak. Seracılığı çok önemsiyoruz.” diye ifade etti.