Turgut 'Çocuklarımız Mankurtlaştırılıyor'

Antropolog Yazar Suat Turgut, günümüz gençliği ve İslam aleminin içinde bulunduğu durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Turgut 'Çocuklarımız Mankurtlaştırılıyor'

Antropolog Yazar  Suat Turgut gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  4.  Elazığ Kitap fuarı için övgüyle bahseden Turgut “Her zaman vurguluyorum. Elazığ kitap fuarı tam olarak yerleşti. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Kitap okuma bilgisi aşılamak bizim borcumuz. Yarınlarımız gençlik diyoruz. Yarınların sahibi gençler bugünün sahiplerinden geçiyor. Her millet yeni kuşaklarla bir daha doğar” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZA KÜLTÜR KURŞUNU SIKILIYOR 
Yeni nesile hangi değerleri aktarıyorsak millet olarak o kadar var olacağımıza dikkat çeken “ Aktaramıyorsak silinip gideriz.  Atatürk’ün dediği gibi ‘tarihini bilmeyenler başka milletlerin avı olurlar’.  Lütfen anne -babalar tüm sorumlu insanlar dikkate alsın. Çocuklarımızın hayallerini çalıyorlar. Küresel eşkıyalar yani egemen güçler uyuşturucuyla, cinsiyetsizlikle, sahte rol modellerle barbie bebek, örümcek adam vb. hipnoz mekanizması devreye giriyor. Çocuklarımız  mankurtlaştırılıyor. Bu tür etkinliklerle günde binlerce çocuklarımıza kültür kurşunu sıkılıyor. Biz bunlara karşı bugünün sahipleri olarak sorumluyuz.  Bir antropolog olarak şunu vurguluyorum. İnsan davranışları değerlere dayanır.  Yani hapishaneye gitseniz katillerle konuşsanız kişi yaptığı eylemi akla uygun sebeplere dayandırır. Sebep davranışların kaynağıdır. Doğru değerleri aşılamalıyız. Doğru değer dediğimiz güzel ahlaktır.  Güzel ahlak iyi insanların sahip olması gereken değerlerdir. Mesela; adalettir, sevgidir, cesarettir, sorumluluktur, vatan severliktir. Aidiyet duygusudur. Bugünümüzü borçlu olduğumuz kahramanları çocuklarımıza tanıtmaktır. İşte bunlar bizi biz yapan kök değerlerdir. Biz bu bilgileri çocuklarımıza eğitim çağında veremezsek bu çocuk büyüğünde değişmez. Size bir örnek vereyim. Sosyal medya platformlarında kızlarımız adeta ağlıyor. Çeşitli pozlar vererek ne olur beni beğenin diye. Maalesef gençliğimizi kaybediyoruz. Farkında bile değiliz” 

İSLAM DÜNYASI EKONOMİK OLARAK KÖLE GİBİLER 
Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti olan ‘oku’ emrinin yanlış yorumlanmamasına dikkat çeken Turgut “ Bize oku derken Arapça mı okuyun deniyor ya da kitap mı okuyun deniyor? Yanlış peygamber efendimize (SAV) hiçbir levha verilmedi. Oradaki oku idrak et demektir. Çıkarım yap aklını kullan demektir.  Örneğin bir kişiye sorsak en fazla 3 kuşak atasının adını bilebilir. Demek ki 100 yıl sonra unutulup gideceğiz. Bunun için güzel eserler bırakmak zorundayız. Çocuklarımıza bu yaşamın bir amacı olduğunu aşılamalıyız.  Çocuklarımıza değerlerimizi eğitilme yaşında aşılamalıyız. Eğer yapamazsak bunun günahı bugünün sahiplerinin olacaktır. Çünkü yarınlarımız olan gençler doğru eğitilmiyor. Neden bugün bir Finlandiya, Kanada insanı insan yapan evrensel ahlaki değerlerde en ön sıralara giriyor da bizim ülke  ta yüzüncü sıralarda yer alıyor. Aynaya bakın. Biz Kur’an okumayı Arapça okumak sanıyoruz. Kur’an bir mana fotoğrafıdır. Ayettir, delildir.  Hafızlar da dahil %3  Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini okumamışız. Bazı kesimler beni anlamayacaklar ama anlasınlar ve de aynaya baksınlar.   2 milyar Müslüman dünyada yaşıyor. Filistin’de Müslümanlar katledilirken Arabistan’da müzikli partiler düzenleniyor. Bir tek ülkemiz bu konuda duyarlı o ne kadarıyla orası da sorgulanabilir. Sadece Filistin mi Doğu Türkistan’da da var.  Bütün İslam ülkelerinde kan ve zulüm var. Bütün İslam ülkeleri ekonomik olarak  köle gibiler. Hani Müslümanlar çalışkan olur iyilik üzerine yaşar ve cesur olurdu. Bu İslam alemi yüce Allah’ın yüzüne nasıl bakacaklar? Çünkü adamlar Müslüman olarak doğmuşlar. Oysa Kur’an ey insanlar demez ey müminler diye hitap eder.  Mümin olmak gibi bir dertleri yok. Dürüstlüğün tersi sahtekarlık bakıyorsun sel gibi akıyor.