TUNCELİ'YE DEVLET ELİ

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel, göreve atandığı ilk günden itibaren yaptığı çalışmaları Hakimiyet Gazetesi yakından takip etti.

TUNCELİ'YE DEVLET ELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Tunceli Valisi ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel, vatandaşlar ile kurduğu gönül köprüsü sayesinde halkın sevgisini kazanıyor.

EV EV GEZİYOR

Tunceli’de göreve başladığı ilk günden itibaren hemen hemen hergün ev ziyareti yapan Vali Sonel, halkın takdirini topluyor.Çocuklara hediyeler dağıtırken, engelli olan vatandaşlarla da yakından ilgilenerek taleplerini dinliyor.

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİNİ EKSİK ETMEYECEĞİZ

Vatandaşlar ile yaptığı sohbetler ise Vali Sonel,’’“Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızı dinleme fırsatı buluyor ve onlarla daha yakından ilgileniyorum. Ayrıca bundan sonra da İlimizde muhtaç vatandaşları, engellileri, yaşlıları, dul, yetim, öksüz, gazi ve şehit ailelerini evlerinde düzenli olarak ziyaret etmeye devam edeceğiz. Devletin şefkatli elini hiçbir zaman vatandaşın üzerinden eksik etmeyeceğiz” dedi.

NÖBETTEKİ ASKERİ BABASI İLE GÖRÜŞTÜRDÜ

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kentte görev yapan Özel Harekat Polisleri ve Askerlerimiz ile de yakından ilgileniyor. Özellikle Nöbetteki askerleri de unutmayarak İzmirli bir erin babasını telefonla görüntülü arayarak görüşmesini sağlamıştı. Yapılan bu görüşme bir çok insanın duygulanmasına neden olmuştu.

PROTOKOL TÖRENİ İSTEMEMİŞTİ

Yeni görevine başlarken Protokol töreni istemeden görevi devralan Vali Sonel, daha sonra valilik yerine vatandaşlarla ve güvenlik güçleri ile biraraya gelmişti.Mesai saatinin büyük bir bölümü halk ile geçiren Vali Sonel,yaptığı bu icraatler ile gönüllerde taht kurmuştu.

1 MİLYON 650 BİN LİRA TUTARINDA PROTOKOL İMZALANDI

Vali Sonel’in önem verdiği konulardan birtanesi de Tunceli’nin kalkınması için yapılacak projeler.Bu kapsam da Tunceli’de, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sunulan 1 milyon 650 bin lira tutarındaki 7 proje, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülerek, protokolü imzalandı. 

 

PROJELERİN DEVAMI GELECEK

Bu projelerin öncelikle çocuklara, gençlere ve kadınlara hayırlı olmasını dileyen Vali Sonel, "İnşallah bu projelerin devamı gelecek. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yöre insanımız, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bizim için çok önemli. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ELAZIĞ VALİSİ KALDIRIM’I ZİYARET ETTİ

Tunceli Valisi Tuncay Sonel son olarak geçtiğimiz günlerde Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti.Vali Tuncal Sonel,ile birlikte  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak,Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adalet Komisyonu Başkanı Ersin Tursun,Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek ve Tunceli Emniyet Müdürü Doğu Ateş'le Elazığ'a gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

BAŞKAN YANILMAZ İLE GÖRÜŞTÜ

İlk Önce Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ı ziyaret edip bir süre görüşme yapan Vali Sonel ve beraberindekiler ardından Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ı,İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu'nu,Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz'ı, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık'ı,İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül'ü ziyaret ederek istişarede bulundu.

 

İHA’LAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Vali Sonel, son olarak terörle mücadele önemli bir rol oynayan İHA Harekat Merkezi 'ne giderek, ilgililerden bilgi aldı.