Tüm Türkiye Elazığ Kupalarını Çok Sevdi

Başar Altunyuva, tam bir yıl önce Vodofone Vakfının düzenlemiş olduğu 'Dijital Benim İşim 'Projesi Sosyal Medya Yarışması için hazırlanan Elazığ yöresine ait görsel ve kelimeleri kullanarak Qr kodlu kupa ve Türk kahvesi fincanlarıyla yöresellikten dijitale kültürel mirasın şekillenmesi adıyla çıktı bu yola. Ve yarışmadan Jüri onur ödülüne layık görüldü.

Tüm Türkiye Elazığ Kupalarını Çok Sevdi

Başar Altunyuva,”Elazığ’ı çok seviyorum birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış binlerce yıllık tarihe sahip olan bu aziz şehrin tüm manevi unsurlarıyla da birlikte ele alıp bu güzel şehrin gönüllü kültür elçisi oldum ve bu durumdan çok memnunum.

Tüm Türkiye Elazığ Kupalarını Çok Sevdi

Her şeyin dijitalleştiği  günümüz dünyasında bizde yer almalıyız diyerek aynı zamanda genç kuşaklara bu kültürü sevdirmek ve hatırlatmak için tamda onların ilgisini çekebilecek şekilde Qr kodlu Türk Kahvesi Fincanları Ve Kupaları yapalım dedik. İlk zamanlarda sadece yarışma için çıktığımız bu yolda hiç beklemediğimiz yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Sadece Elazığ değil tüm Türkiye’den ve hatta yurt dışından bile ürünlerimize yoğun talep var. Herkes iline gelen misafirine yöresel ama hatıra da kalabilecek bir hediye etmek ister işte bizde tam da bu noktada çok büyük bir açığı kapatmış olduk. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı varsa Elazığ’lı Qr kodlu fincandan içilen kahvenin binlerce yıllık hatırı olacağına inanıyoruz” dedi.

GURBETTEKİ ELAZIĞLILARIN YOĞUN BİR İLGİSİ VAR

Başar Altunyuva,”Özellikle gurbetteki Elazığlıların ürünlerimize yoğun bir ilgisi var hem kendileri hem de sevdikleri için bol bol hediye alıyorlar. Sosyal medya da ürünlerimizin videolarını paylaşırken de özellikle Harput gibi tarihi mekanları seçip video olarak da yine Harput musikisinden eserlere yer veriyoruz. Buda hem bu kültürün tanıtılmasına hem de yeni kuşaklara sevdirilmesine vesile oluyor

Tüm Türkiye Elazığ Kupalarını Çok Sevdi

Tüm bu süreçlerde bizden desteğini esirgemeyen sevgili Elazığ halkına sosyal medyada bizi yalnız bırakmayan sevgili takipçilerimize her zaman bana mentörlük desteği sağlayan Sayın Hakan Özcan Hocama Elazığ Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Kenan Tabar’a Elazığ İl Kültür Ve Turizm Müdürümüz sayın Ahmet Demirdağ’a Etüder dernek başkanı Sayın Ahmet Bulut’a Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Sayın Nazende Çilem Hanımefendiye ve siz değerli Elazığ Hakimiyet ailesine ve tabiki haberlerinde biz kadın girişimcilere desteklerini esirgemeyen sayın Başak Meral Gündüz hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha buradan iletmek isterim”dedi.