Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri'nden depremzedelere yardım eli

Temel gıda ihtiyaçlarını ivedilikle karşılayan Tüm Muhtar Dernekleri Federasyonu, yardımları afetzedelere ulaştırdı

Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri'nden depremzedelere yardım eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin akabinde Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da vatandaşlar deprem bölgelerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu, hazırladıkları temel gıda ihtiyaçlarını Malatya ve Adıyaman’daki depremzedelere ulaştırdı. Federasyonun yarınki hedefi ise Kahramanmaraş ve Elbistan’da ihtiyaç sahipleriyle bir araya gelebilmek. Konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle;
“Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu üyeleri olarak depremin hemen akabinde kendi mahallelerimizin durumunu kontrol ettikten sonra büyük bir sıkıntı, yıkım vs. olmadığını gördük. Ancak komşu şehirlerimizin büyük mağduriyet yaşadıklarını öğrendik ve gördük. Hemen Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu olarak olağanüstü toplantı kararı aldık. Plan programımızı yapıp, sosyal medyalarımızdan yardım çağrılarımızı yapıp en yakın deprem yaşamış komşu illerden başlayıp Depremin ilk günü Malatya'da ki kardeşlerimize 2 pikap ve 2 araba dolusu acil olarak su, battaniye, ekmek, giysi ve çocuk bezlerini depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Malatya'da ekmek ve suya ihtiyaç olduğunu gördükten sonra Doğukent Muhtarımızın fırınında Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu üyeleri olarak sabaha kadar çalışıp ekmek ürettik. Bugün Malatya ve Adıyaman bölgelerine 4 pikap ve 1 araba olarak depremzedelere ulaştırılmak üzere ekmek, su, battaniye vs yardımları ulaştırmak için oraya gidiyoruz.

“YARIN KAHRAMANMARAŞ VE ELBİSTAN’DAYIZ”
“Yarın da Allah nasip ederse Kahramanmaraş ve Elbistan bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olacağız. Depremde hayatlarını kayıp edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara Rabbimden şifa, enkaz altında kalanların da biran önce sağ salim kurtulmalarını Rabbimden niyaz ederiz. Elazığ'ımızın her mahallesindeki, her beldesindeki, her köyündeki vatandaşların duyarlılığı bizleri onurlardırıp gururlandırdı. Onların sayesinde birçok depremzedeye ulaştık ulaşmaya devam ediyoruz. Rabbim duyarlı vatandaşlarımızdan razı olsun.”