Tüm Elazığ Fuarda

Elazığ Belediyesi tarafından Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı anısına düzenlenen 4. Kitap Fuarı, kitap dostlarını ağırlamaya devam ediyor. Genç ve çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın akın ettiği fuarın salı günü bitecek olması birçok kitap dostunu şimdiden üzüyor

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tüm Elazığ Fuarda

Kübra Kabukçu-Ömer Enes Yılar/Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenemeyen ve Elazığlıların büyük özlemle beklediği Kitap Fuarı, kitap dostlarından büyük ilgi görüyor. Şehrin gelecek vizyonuna önemli bir katma değer olarak kazandırılan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde 60  yayınevi ve yazarın katılım sağladığı fuar adeta kitapseverlerin akınına uğruyor. 

Tüm Elazığ Fuarda

Elazığ’ın fuarcılık alanında bir marka değer kazanması amacı doğrultusunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin gelecek vizyonuna değer kazandıran projeleri arasında hayata geçirilen toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, 8-16 Ekim tarihlerinde kitap dostlarını ağırlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Hakimiyet TV büyük talep gören Kitap Fuarı’na giderek mikrofonu vatandaşlar, yayınevleri ve Elazığlı yazarlara uzattı. İşte fuara ilişkin görüşler:

Tüm Elazığ Fuarda

“ÇOCUKLAR FUARA KATILMA KONUSUNDA ISRARCI VE HEYECANLI”

Fuarla ilgili görüşlerini aldığımız bir vatandaş fuarın harika geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Fuar harika. Tabiri yerindeyse cıvıl cıvıl… Bizler çocuklarımızın heyecanı ve ısrarı üzerine geldik. Birlikte geldik ve hangi kitabı isterse o kitabı alacağım. İnşallah vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştiririz.”  

Babasını fuara gelmek için ikna ettiğini ve memnun kaldıklarını belirten çocuk okur ise fuarın heyecan verici olduğunu belirterek aradığı tüm kitaplara ve daha fazlasına ulaştığını söyledi. 

Tüm Elazığ Fuarda

“KİTAP FUARI ELAZIĞ’A YAKIŞIYOR”

Fuarla ilgili düşüncelerini Hakimiyet TV’ye açıklayan Elazığ Eski Emniyet Müdürlerinden Feyzullah Arslan ise şu ifadeleri kullandı: “Oldukça güzel bir fuar. Elazığ okuyan bir şehir dolayısıyla kitap fuarı bu şehre yakışıyor. Sevgi ve bilgi paylaştıkça çoğalır dertler de paylaştıkça azalırmış. Bilgiyi paylaşmanın yolu da okuma ve yazmadan geçiyor. Ben de diyorum ki kitap okuyanların bol olduğu bir şehirde bilgi daha çok dertler daha az olur. Bu nedenle oldukça güzel bir etkinlik. Sizin aracılığınızla etkinliği düzenleyen ve katılan herkese bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.”

Tüm Elazığ Fuarda

“GAYET İYİ ORGANİZE OLMUŞ BİR FUAR”

Fuara ikinci kez geldiğini ve bu fuar sayesinde okuyucu ile kitabın buluşma imkanı bulduğunu kaydeden  Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Feyzi Bingöl ise düşüncelerini şu sözlerle anlattı: “Kitap her şeyden önemli ve böyle bir fuarın yapılmasıyla da kitaplar tanıtılmış oluyor. Belki ulaşamayıp okuyamayan insanlar bu sayede kitaplara ulaşmış oluyor. Gayet iyi organize olmuş bir fuar. Emeği geçen herkese ve katılanlara teşekkür ediyoruz.”

ELAZIĞLI YAZAR VE ŞAİRLERE ÖZEL ALAN
Elazığ Belediyesi tarafından kendileri için özel olarak oluşturulan alanda okuyucuyla buluşan Elazığlı yazar ve şairler de düşüncelerini Hakimiyet TV’ye anlattı. Yazar ve şairlerimizin görüşleri ise şu şekilde:

Tüm Elazığ Fuarda
“BU İMKANI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Sivrice Atatürk İlkokulu öğretmenleri Elazığ’daki ileri yaştaki insanlardan dinleyerek derledikleri hikaye kitabını fuarda okuyucuyla buluşturma imkanı bulduklarını belirterek şunları kaydetti: “Sivrice Atatürk İlkokulu’nda çalışan öğretmenler olarak derlediğimiz bir masal kitabını fuarımızda okuyucuyla buluşturuyoruz. Harput’un gizli kalmış saklı hazinelerini yani masalları bir araya getirdik. Şehrimizdeki büyüklerimizden gidip masallar dinledik. Dinlerken bu masalları kayıt altına aldık ve günümüz Türkçesi’ne uyarladık. 7 masaldan oluşan ölümsüz bir eser ortaya çıkardık. Fuarda da bu eseri sunma imkanı bulduk. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”

Tüm Elazığ Fuarda

“FUAR HİÇ BİTMESİN İSTİYORUM”

Elazığlı Eğitimci Yazar ve Şair Asiye Gül ise düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:“Öğretmen, yazar ve şairim. Bu fuarı o kadar güzel düzenlemişler ki Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ben o  kadar fuara katıldım ama böyle güzel bir fuar görmedim. Organizasyon ve her şey harika. Bu hale getirenlere her gün dua ediyorum. Sağlık sorunlarına ve yaşıma rağmen her gün sabah heyecanla geliyorum ve akşama kadar burada kalıyorum. Buraya katılan çocukların sesleri kuş sesi gibi cıvıl cıvıl. Bu ses bana şiir bile yazdırdı. Keşke fuar hiç bitmese diye düşünüyorum.”

Tüm Elazığ Fuarda

“BİRÇOK ÖNEMLİ YAZARI ŞEHRİMİZDE AĞIRLADIK”

Son olarak düşüncelerini Hakimiyet TV’ye aktaran Gazeteci Yazar Yücel Çakmak ise şunları söyledi: “Fuar gayet güzel bir şekilde geçiyor. Birçok önemli yazar geldi ve onlarla tanışma imkanımız oldu. Bu yıl daha düzenli bir fuar yaşıyoruz. Kendine göre bazı eksikler olabilir ama yol gide gide düzelir. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha da büyür ve bir salon değil de üç, dört salonda fuar yaparız.”

Tüm Elazığ Fuarda

Son olarak fuara katılan öğrenciler, Hakimiyet TV kameralarına el sallayarak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ettiler.