TÜBİTAK 4005 Projesinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Destek Eğitim Odası Öğretmenleriyle Bilimin Yenilikçi Uygulamalarına Yolculuk isimli projenin tanıtım toplantısına Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK, Şube Müdürü Özgür GÜLER, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Zülfü YAPICI ve proje sahibi öğretmenler katıldılar.

TÜBİTAK 4005 Projesinin Tanıtımı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurum Müdürü Zülfü Yapıcı, Bilim Sanat Merkezinin yaptığı çalışmalar hakkında İl Müdürü Gürtürk’e  bir brifing sunarak hazırlanan projeler ve patent başvuruları hakkında bilgi verdi. 
Yapıcı’dan sonra söz alan Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Proje Hazırlayıcısı Dr. Denizhan Özmen Destek Eğitim Odası Öğretmenleriyle Bilimin Yenilikçi Uygulamalarına Yolculuk isimli projenin amacı ve yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. 

Özmen;“Bu proje ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan ve destek eğitim odalarında görev yapan öğretmenlerin, alanında uzman akademisyenlerden eğitim almaları böylece özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde bilimin yenilikçi uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmaları amaçlanmıştır. Bu projeye katılacak öğretmenlerimiz akademisyenlerden almış oldukları eğitimleri özümsemeleri ve Bilim ve Sanat Merkezlerine gelme imkânı olmayan özel yetenekli çocukların eğitim ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış bilimin yenilikçi uygulamaları ile zenginleştirme yapabilmeleri hedeflenmiştir. Proje kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan ve destek eğitim odalarında çalışan 30 öğretmen belirlenecek ve ilimize davet edilerek 3 gün sürecek olan bir çalıştay gerçekleştirilecektir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’te brifing sonrasında Elazığ Bilim Sanat Merkezi idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederek;“Son yıllarda Bilim Sanat Merkezimiz hem TÜBİTAK, hem de patent çalışmaları ve TEKNOFEST katılımlarıyla başarılı bir ivme kazandı. Burada görev yapan öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sadece eğitim camiası olarak bizlere değil tüm Elazığ’a katkı sağlamaktadır.Elazığ Bilim Sanat Merkezinde görev yapan öğretmenlerimizi ve burada eğitim gören başarılı öğrencilerimizi dikkatle takip ediyoruz. Yapacağınız her çalışmada yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.