TTB, Kime Hizmet Ediyor?

Türk Tabipler Birliği'ni pandemi döneminden tanıyor ve biliyoruz. Ülke tüm kurum ve kuruluşlarıyla mücadele ederken kendileri Türkiye'yi dünyaya şikâyet etmekle meşgullerdi.

TTB, Kime Hizmet Ediyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Tabipler Birliği’ni pandemi döneminden tanıyor ve biliyoruz. Ülke tüm kurum ve kuruluşlarıyla mücadele ederken kendileri Türkiye’yi dünyaya şikayet etmekle meşgullerdi.

Şimdi ise  TTB Başkanı Fincancı,  farklı bir provokasyonun ve küresel güçlerin piyonluğunu yapmanın derdine düşmüş.

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 'kimyasal silah' kullanmakla suçladı. Teröristlerin cansız bedenlerini incelediğini söyleyen Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan Toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" diyerek skandal iddialarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerin envanterinde bulunmayan kimyasal silah kullanılması iftirasını geçtik, bunu gündeme taşıyarak ülkemizin son yıllarda teröre karşı verdiği başarılı mücadeleyi gölgelemeye yönelik bu açıklama, Türk Silahlı Kuvvetlerinin olayı yalanlamasıyla geçiştirilecek bir konu değildir.

Bu mesele vatana ihanettir. Terör örgütüne resmen ve alenen destektir. Türk Silahlı kuvvetlerine de iftiradır. Şimdi tam da dezenformasyon yasası uygulanmalı ve böylesine yalan beyan ve iftiralar en ağır ceza ile tecziye edilmeli.

Fincancı’nın  bu akla ziyan açıklamasına milli konularda her zaman duyarlılık gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da tepki gösterdi. Milletvekili Erol, Fincancı’ya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. 

Erol, iddiaların bilgi kirliliğinden ibaret olduğunu ve bunun da TSK'yı yıpratmak amacıyla yapıldığını belirterek: “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk ordusunun sınır ötesinde kimyasal silah kullandığı iddiaları Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmak amacıyla yapılan bilgi kirliliğinden ibarettir.  Gözbebeğimiz TSK ülkemizin onurudur!” dedi.

İşte vatanseverlik, işte ülke severlik, işte milliyetçilik. Erol’u bu çıkışından dolayı tebrik ediyor ve “HDP'ye Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verilebilir"  diyen CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’i bu açıklamadan dolayı özür dilemesini bekliyoruz.