TSYD 59 yaşında

Türkiye'nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği, 59. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

TSYD 59 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısa adı TSYD olan Türkiye spor yazarları derneği,  14 Nisan 1963 yılında İstanbul’da kuruldu.
Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne Türkiye ibaresini alan TSYD, spor muhabiri, yazarı, foto muhabiri, televizyoncusu, internet yazarları, kameramanı ile güçlü bir meslek kuruluşu oldu.
Türkiye çapında 1700 üyesi, 11 şubesi ve 81 il temsilciliği bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İstanbul Levent başta olmak üzere çeşitli illerde tesisleri de bulunuyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği ayrıca ülkemizdeki  spor müsabakalarında akreditasyonu da yapan kuruluştur.
Gazetecilerin spor müsabakalarını izlemesiyle ilgili her türlü organizasyon ve girişimini TSYD yapmakta ve Stadyumlardaki basın tribünlerinin kontrolü de yine TSYD’nin yükümlülüğündedir. Türkiye Spor Yazarları Derneği aynı zamanda AİPS (Uluslararası Spor Basını Birliği)’nin Türkiye’deki temsilcisidir. Kısa adı TSYD olan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 59. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ İl temsilcisi Coşkun Kamaç, TSYD Elazığ ofisinin Amatör evi binasında hizmet vermeye başladığını belirtti.
Bizlerde Hakimiyet Gazetesi olarak il temsilcisi Coşkun Kamaç’ın nezdinde Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 59. yaşını kutluyoruz.