TRT Elazığ'ın Vişne Mermeri Tespihini İnceledi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor. TRT Belgesel Elazığ'da vişne mermerinden yapılan tespihleri incelediği videoyu sosyal medya uygulaması Tiktok'tan paylaştı. Video 50 binden fazla beğeni aldı.

TRT Elazığ'ın Vişne Mermeri Tespihini İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçerisinde demir mineralleri barındıran, rengi ve dokusu ile dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkartılan vişne mermeri, dünyanın her yerinde göz kamaştırıyor.

Birçok ülkenin özel ve seçkin mekanlarını süsleyen vişne mermeri, en meşhur kullanıldığı yer ise hacıların ve umrecilerin say yaptıkları Kabe’nin yanındaki Safa ile Merve tepeleri arasında yer alıyor.

Dünyada sadece Elazığ'da çıkan ve bir çok ülkede önemli mekanlarda kullanılan vişne mermerinden yapılan tespih Elazığ ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da hediye hedildi.

TRT Belgesel bu sefer de Elazığ’da vişne mermerinden yapılan tespihleri konu edindi.

Elazığlı tesbih ustası Osman Kiraz’ın yaptığı vişne mermeri tespihi TRT Belgesel de yayınlanarak tüm dünyaya tanıtıldı.

İşte Tiktok'ta paylaşılan ve binlerce beğeni alan o video:

 

@trtbelgesel Vişne mermerinden yapılan tespihleri inceliyoruz. #elazığ #mermer #tespih  #anadolu #bilgi #trt #trtbelgesel ♬ orijinal ses - TRT Belgesel