Törene Yoğun Katılım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'da inşa edeceği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni,  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP'li milletvekilleri ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Elazığ yöneticileri  katılmayıp,  sadece Milli Eğitim  Müdür Yardımcısının  katılım sağlaması tepkilere sebep oldu.

Törene Yoğun Katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ’da, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan okulların yıkılması sonrasında kentte okul sorunu yaşanmaya başlanmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çok sayıda okul yanında Ak Parti Milletvekili Metin Bulut ile CHP Elazığ Milletvekili Erol arasında yaşanan polemik, Erol’un CHP’li büyükşehir belediyeleriyle temasa geçerek Elazığ'a üç okul kazandırmasıyla sonuçlanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’da Sürsürü mahallesinde inşa edeceği ve bünyesinde dersliklerin yanı sıra spor salonu, sosyal donatılar ve atölyelerin yer alacağı Gazi Anadolu Teknik Lisesi kampüs alanının temel atma töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Törene;  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Muharrem Erek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP Elazığ İl Başkanı Çağlar Duran, parti üyeleri ve çok sayıda Elazığlı katıldı.

EROL: “MUHALEFETTE İKEN DAHİ HİZMET YAPIYORUZ”

Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol: “Elazığ’da 20 belediye var. 20 belediyenin 20’si de cumhur ittifakı. Bizim en son seçime kadar 20 belediyenin 20’sinde bir tane bile meclis üyemiz yoktu. Yani bırakın belediye başkanlığını ilk defa millet ittifakından bu seçimde yalnızca şehir merkezinde 4 tane meclis üyesi seçildi. Etki alanımız bu Elazığ’da. Ama düşünün ki Ak Parti’nin Türkiye’de en güçlü olduğu ilde yaşanan sorunlar karşısında aciz ve çaresiz kalırken, eğitim hayatına katkı verecek okullar yapmazken, biz muhalefette olduğumuz halde Elazığ’a belediye başkanlarımız yetişti ve el attı.” dedi.

EROL:“OKULUN HİKÂYESİ ÇOK İLGİNÇ”

Erol, “Bu ne demek, bu şu demek muhalefette iken bunu yaparsak, iktidar da neler yapacağız düşünün. Bu okul yaptırmanın hikâyesi çok ilginç. Deprem sonrası 30 milletvekilimiz Elazığ’a geldi. Bizler buralarda yaptığımız incelemeler sürecinde, Ak Parti Milletvekilleri dediler ki; CHP Milletvekilleri gezmeye gelmiş ama biz isteriz ki gelip Elazığ kamuoyuna bir söz vererek, bir okul da biz yapıyoruz desinler diyerek bir beklentiye soktular. Ben hemen Genel Başkanımızı aradım, durumu anlattım. İzniniz olursa İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarımızı arayarak ve sizden aldığımız talimat ile bu talebi iletebilir miyim dedim. Genel Başkanımız da bu talimatı bize verdi.” dedi.

EROL: “BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ‘ELAZIĞ’A HİZMET ONURDUR’  DEDİ”

Yapılacak okulun Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin dahi yapamadığı en büyük boyutta olacağını ifade eden Erol: “İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı aradık. Hepsi Elazığ’a hizmet etmek bizim için onurdur diyerek bir değil üç okul yaptırma kararı verdiler. Ama şöyle bir şey var; Ekrem başkanın yaptıracağı okul sadece bir okul değil. Tek yapı ölçeğinde Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin dahi yapamadığı en büyük boyutta okul.” dedi.

İMAMOĞLU:“HER ZAMAN ELAZIĞ’IN YANINDA OLDUK”

Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Elazığ’da olmaktan onur duyuyorum. Büyük bir milletiz. Bu toprakların kıymetini bildiğimiz sürece her zorluğu aşarız. Elazığ depreminin ardından gelip inceleme yaptığımız da kendi içimizde neler yapabiliriz diye konuşuyorduk. Depremden sonra her zaman Elazığ’ın yanında olduk. Genel Başkanımızın talimatı ve Gürsel Erol’un okul yapımı için bizimle görüştüklerinde çok mutlu olduk. Bürokratik süreçler vardı, geçti. Bize izni veren belediyemizdeki meclis üyelerine teşekkür ederim. İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyesinin Elazığ’da yapacağı okul bizi çok heyecanlandırdı.” dedi. 

İMAMOĞLU:“EN HIZLI ŞEKİLDE OKULU YAPACAĞIZ”

Yapacakları okul hakkında önemli bilgiler veren Başkan  İmamoğlu,“Yapacağımız okul nitelik ve özellik bakımından  farklı olması gerekiyordu. Nitelikli bir projeyi, ismine ve Elazığ’a yakışan bir okulu yapma arzusu ile yola çıktık. 24 derslik, mesleki atölyeleri,30 laboratuvarı var. Her anlamda donanımlı bir okul. Mimari ile kentte özenli bir tasarımı kazandıran ve buraya gelen öğrencinin beğeneceği bir okul tasarladık. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin hatta çalışanların mutlu olması için gayret gösterdik. Bu okulumuzu açık ihale ile yaptık ve temelini atacağız. İş takviminin olabildiğince hızlı bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Bu okuldan hepimizi ve ülkemizi mutlu edecek gençlerin çıkacağına inanıyoruz.”dedi.

KILIÇDAROĞLU:“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin geleceği adına güzel bir şey yapıyoruz. Gençlerin daha iyi yetişmeleri daha iyi koşullarda okumaları adına güzel bir şey yapıyoruz. Bu güzelliği bir acı üzerine, acının unutulması üzerine inşa ediyoruz. Deprem oldu, insanlar hayatını kaybetti, binalar ve okullar yıkıldı. Ama Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye yaralarını saran bir ülke. Deprem sonrası hemen geldik. Elazığlı hemşerilerimle kucaklaştım. Acılarını dinledim. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da geldi. O da vatandaşı dinledi. Yardım kampanyaları açtık. Sadece CHP değil, tüm partiler açtı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU:“ ASIL ÇABA VE GAYRET ELAZIĞ MİLLETVEKİLİMİZ GÜRSEL EROL’DUR”

Depremin bir araya getirdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Acılarımızı gidermek için ortak bir adada mücadele etmek zorundaydık. Okul yıkılmıştı. Depremden hemen sonra bu kadar güzel binayı burada inşa ediyoruz. Bu beni gençlik yıllarına götürdü. Elazığ’a götürdü. Tüm gençliğim burada geçtiği için Elazığ benim hayatımda unutulması zor olan kentlerden birisidir. Dolasıyla bu kent kadim bir kent. Bu konudaki asıl çabayı gösteren Elazığ Milletvekilimiz Gürsel Erol’dur. Çaba gösterdi. Okulların yapılması lazımdı. Biz gönüllüydük ve yapmak istiyorduk. Bu konuda deneyimimiz de vardı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilin tüm ilçelerine okul yaptı. Milli Eğitim Bakanlığına anahtarı teslim etti. Her belediye başkanı benim bulunduğum kentteki okul güzel olsun ister. Öğrenciler okula güzellikle girsinler. Okulun sosyal alanları olsun. Kütüphanesi, laboratuvarları, spor salonları olsun ister. Gençler, okuyacak, müzik yapacak, enerjilerini boşaltacak ve evlerine  huzur içerisinde dönecekler. Anne ve baba da benim çocuğum Elazığ’ın en iyi lisesinde okuyor diyecek. Anne, baba ve öğrenci o güzelliği beraber yaşayacak. Uzun süre çalışıldı. Binanın mimarisi ve donanımı ile ilgili olarak uzun süre çalışıldı. İnşallah açılışında da geleceğiz. O zaman binanın güzelliğini  hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Törene Yoğun Katılım
Törene Yoğun Katılım
Törene Yoğun Katılım
Törene Yoğun Katılım
Törene Yoğun Katılım