Toplantılar, Asayişi Sağlıyor mu?

Elazığ Valiliği'nde devamlı Asayiş Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştiriliyor.Asayiş olayları ile birlikte köylerdeki hırsızlık olayları daha da artıyor.

Toplantılar, Asayişi Sağlıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği’nde devamlı Asayiş Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştiriliyor. Asayiş olayları ile birlikte köylerdeki hırsızlık olayları daha da artıyor.

Gözebaşı Köyü’nde geçtiğimiz hafta 14 farklı ev soyulmuş ve suçluları yakalanmıştı. Bu hafta da Gözebaşı köyünde 3 eve daha hırsız girdi.

Tüm köy muhtarları, yazlık evleri olan köy sakinlerini,  sosyal medya üzerinden uyararak hırsızlık olaylarının arttığını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorlar.

Yapılan toplantılarda nasıl kararlar alınıyor ve alınan kararların sahaya yansıması nasıl oluyor bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey var ki asayiş olayları ile birlikte hırsızlık olayları da artıyor.

Deprem sonrası köy ve kırsalda yazlık ev yapma uygulamasının yaygınlaşmasıyla şehir merkezi kadar kırsalda da güvenlik sorunları oluşmaya başladı. Özellikle belirli bir alan değil de geniş bir alanda gelişme gösteren köy evlerinin güvenliğinin sağlanması için vatandaşlar kendi imkânlarıyla kamera sistemleri yerleştirseler de bu önlemleri bir makas mücadelesiyle boşa çıkabiliyor.

Bu tür olayların bundan sonra da şehir gündemini meşgul edeceğini anlamak için kâhin olmaya gerek yok. Yapılması gereken köylerin giriş çıkışlarını gören birçok noktaya kamera yerleştirilmesi ve 24 saat kayıt yapılması.

Değişik bakanlıklar, AB ya da değişik fonlardan alınacak destek ve hibelerle bu projenin ilimizde uygulanması çok zor olmasa gerek. Kaldı ki teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu tür görüntü sitemleri artık çok pahalı da değil.

Vatandaşın can güvenliği kadar mal güvenliği de devletimize emanet. Bu emaneti korumak için de hem gayret etmek hem de çözüm bulmak gibi bir görevimiz var.