TOKİ Kura Çekimi İzdihama Neden Oldu !

256'sı emekli 129'u dar gelirli vatandaşlar olmak üzere 385 konutun hak sahiplerinin belirleneceği kura çekiminde  200 kişilik salona  bin kişiden fazla kişi gelin

TOKİ Kura Çekimi İzdihama Neden Oldu !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

256’sı emekli 129’u dar gelirli vatandaşlar olmak üzere 385 konutun hak sahiplerinin belirleneceği kura çekiminde  200 kişilik salona  bin kişiden fazla kişi gelince  vatandaşlar salona sığmayarak izdihama neden olurken özellikle yaşlı ve nefes darlığı çeken vatandaşlar zor anlar yaşadı.  Başvuru yapan yaklaşık  2 bin kişinin SMS ile  davet edip buna  rağmen  kura çekimi için çok  dar ve yetersiz bir salonun kiralanmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Yaşanan izdihamının önüne geçmek için kura çekim sonuçlarının  internet ortamından da paylaşılacağı bilgisi verilmesi üzerine  bir kısım vatandaş salonun bulunduğu  sokaktan ayrılırken vatandaşların büyük bir bölümü ise bina dışında  beklemeye devam etti.

 TOKİ olarak 385 hak sahibinin belirleneceği kura çekiminin yapılacağını ifade eden  TOKİ Koordinatörü Hüseyin AYHAN “ Geçen yıl 280 hak sahibini belirlemiştik. Bugün vatandaşlarımızın konutlarını belirleyeceğiz. Diğer 129 konutun da hak sahibi ve konutlarını belirleyeceğiz.  129 adet konut için 1777  başvuru yapıldı. O konutlardan birini şehit ailesine 7 tanesi de engellilerimiz için ayırdık.  280 emekli vatandaşımızdan 24 tanesinin kendilerine  ya da eşlerine ait ev tapusu olunca onların iade hakkını kullandırarak  iptal ettik” dedi.

Emeklilerin 15 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında Halk Bankası Hürriyet Şubesine (2. Harput Caddesinde) giderek peşinatlarını yatırmaları gerektiğini belirten AYHAN “ Peşinat yatırdıktan sonra sözleşmelerini imzalayacaklar.  Peşinatın %12’sini yatıranlar 180 ay vade, peşinatın %20’sini yatıranlar ise 240 ay vadeli olarak ödemelerini yapacaklar.  2 Haziran’a kadar sözleşme imzalamayan emeklilerimizin hak sahipliliği iptal olacak” diye konuştu

Dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 129 adet konutlar hakkında da bilgiler veren  AYHAN “ Kurada  adı çıkan vatandaşlarımız 5 ile 13 Haziran arasında  bankaya giderek sözleşmelerini imzalayacaklar. Kalan konut olması halinde 19-27 Haziran arasında da yedek hak sahiplerinin müracaatlarına açılacak. Alt gelir grubundaki vatandaşlarımız %12’sini peşin yatıracaklar ve 180 ay içerisinde geri ödemesini yapacaklar” dedi.

Konut ödemelerinin  bütün konutlar bittikten 1 ay sonra başlayacağını vurgulayan  AYHAN “ İnşaat seviyemiz şuan  % 50 civarında, gelecek yıl bu aylarda bir aksilik olmazsa konutları teslim etmeyi planlıyoruz” diye kaydetti.

Kurada konut çıkmayan vatandaşların üzülmemesini isteyen  AYHAN “Yemişlik (Holpenk)  de 363 konutun ihalesini yaptık bitirdik. Şuan sözleşme aşamasında, ilerleyen vakitte şartlar oluşturulup maliyet belirlendikten sonra İnşdigerah onları da Elazığlı vatandaşlarımızın hizmetine sunağız” diye aktardı.

 Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında büyük bir heyecan ve endişe içinde beklerken  kurada adları çıkanlar büyük sevinç yaşadı.